Netanyahu: Sınırdaki çatışmadan Lübnan sorumlu

Güncelleme Tarihi:

Netanyahu: Sınırdaki çatışmadan Lübnan sorumlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2010 10:53

Göreve geldiği 2009’un Mart ayından bu yana kuzey sınırındaki en şiddetli çatışmaya tanık olan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, olaydan doğrudan Lübnan hükümetini sorumlu tuttu.

Haberin Devamı

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN TÜM MANŞETLER

Dünya gündeminin nabzı PLANET'te atıyor


Netanyahu, bir İsrail subayının ölümüne, bir askerin de ağır yaralanmasına neden olan çatışmayı “vahşirovokasyon” olarak tanımladı.

Gün boyunca istihbarat, güvenlik ve diplomatik yetkilileriyle değerlendirmelerde bulunan Netanyahu, İsrail’in yaşanan olayı “çok vahim” olarak nitelendirdiğini ve 2006’daki İkinci Lübnan savaşını sona erdiren  Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 1701’inci kararının açıkihlalini gördüğünü söyledi. Netanyahu, “Bu vahşi provokasyonda doğrudan Lübnan hükümetini sorumlu görüyorum. İsrail cevap verdi ve gelecekte de kuzey bölgesindeki refahıi yerleşimcileri ve onları koruyan askerlere zarar verece her eyleme sert bir şekilde cevap verecek” dedi.

Haberin Devamı

Netanyahu, Çarşamba günü bir araya gelecek güvenlik kabinesinde sınırda Lübnan ile yaşanan çatışmayı ve Pazartesi günü Sina Yarımadası’ndan Eylat üzerine atılan roketleri değerlendirecek. Lübnan eski Başbakanı Rafik Hariri suıkastini inceleyen uluslararası bir panelin Hizbullah’ı suçlu göstermesi ardından Lübnan’da gerginlik artarken, İsrail Suriye ve Lübnan’a İsrail’i provoke ederek konunun bu konunun saptırılmaya çalışılmaması uyarısında bulundu.

Diplomatlar ise Salı günü yaşanan çatışmanın Hariri suikasti soruşturması üzerindeki dikkatleri dağıtmak için düzenlenmiş “planlı bir pusu” mu olduğu yoksa yerel sebeplerden mi kaynaklandığını belirlemek için henüz erken olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, BM elçisi Gabriela Shalev’den Güvenlik Konseyi’ne şikayette bulunmasını istedi. Diğer yanda, bölgedeki BM barış gücü UNIFIL’e olayın İsrail’e yönelik bir pusu olduğu suçlalası iletildi.

Planet'i Facebook'tan takip etmek istiyorsanız:

http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet 

Planet'i Twitter'da takip etmek istiyorsanız:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!