Neslihan'a bir ödül de Rusya'dan

Güncelleme Tarihi:

Neslihana bir ödül de Rusyadan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 14:29

Neslihan Atagül, Altın Koza'dan sonra Moskova’dan Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Moskova 2morrow Film Festivali'nin ana Yarışma bölümünde Kim Ki-Duk'un Pieta/Acı, Marco Bellocchio'nun Dormant Beauty, Benedek Fliegauf'un Just the Wind gibi filmleriyle yarışan Araf, Rusya'dan ödülle döndü.

Neslihan Atagül Yeşim Ustaoğlu'nun yönettiği Araf filmindeki performansıyla Moskova 2morrow Film Festivali'nde "Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu" ödülünü aldı. Başkanlığını Lars Von Trier'in yapımcısı Marianne Slot'un yaptığı ve Claudia Lansberger, Marit Kaplan gibi isimlerden oluşan juri, kadın-erkek ayrımı gözetmeksizin Neslihan Atagül'e, Araf'ta canlandırdığı Zehra karakterindeki performansıyla "Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu" ödülünü verdi.  Isabelle Huppert, Alexandra Dahlström gibi dünya starlarının arasından bu ödüle layık görülen Neslihan Atagül, Altın Koza Film Festivali'nde "Umut Veren Kadın Oyuncu" ödülünü almıştı.

/images/100/0x0/55ea141bf018fbb8f869fc8b

Haberin Devamı

Halen vizyonda gösterimi süren ve sinema severlerin ilgisiyle karşılanan Araf’da Neslihan Atagül, Özcan deniz, Barış Hacıhan ve Nihal Yalçın başlıca rolleri paylaşyor.

Yeşim Ustaoğlu’nun senaryosunu yazıp yönettiği Araf  Türkiye, Fransa ve Almanya ortak Yapımı.

Uluslararası festivallerden büyük ilgi gören Araf  11-20 Ekim tarihleri arasında  Abu Dhabi Film Festivali'nde “En İyi Uzun Metrajlı Film Ödülü” için yarışacak. Sally Potter, Michael Winterbottom, François Ozon ve Takeshi Kitano gibi yönetmenlerin son filmlerinden oluşan seçki, Araf'ın Orta Doğu Prömiyeri olacak. Araf, 20-28 Ekim tarihlerinde ise  Tokyo Film Festivali'nde Ana Yarışma bölümünde yarışacak. Asya'nın en önemli festivallerinden olan Tokyo Film Festivali’nde  filmin Asya Prömiyeri yapılacak.

ARAF, arafta kalmış iki gencin hikayesi

Zehra ve Olgun; bir otoban üstünde kurulu, her şeyin gelip geçici akarak yaşandığı, devasa bir benzin istasyonunda, 24 saatlik vardiya usulüyle, hiç değişmeyen bir monotonlukta, sanki bir gün  hayatlarının birden bire değişivereceği beklentisi ve hayalinde, aslında neredeyse içinde yok olup gittikleri bir vakumun içinde, biteviye çalışarak yaşarlar. Bir gün aniden beliriveren bu beklenti acaba onlari arafta kalmaktan çıkarabilecek midir?
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!