Nesin Vakfı batıyor iddiası doğru değil

Güncelleme Tarihi:

Nesin Vakfı batıyor iddiası doğru değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2001 00:00


Ayten SERİN / İSTANBUL
Haberin Devamı

Yazar Aziz Nesin'in sağlığında okuma kabiliyeti olan dar gelirli aile çocuklarını okutmak amacıyla kurduğu Nesin Vakfı hakkında yayılan ‘batıyor’ söylentilerinin asılsız olduğunu söyleyen Vakıf Müdürü Sezai Güngör, ‘‘Sıkıntılar var ama vakıf ayakta durabilecek durumda’’ dedi.

Vakıf hakkında internette dolaşan e-postalarda vakfın yok olmak üzere olduğu belirtiyor ve hesap numaraları verilerek bağış çağrısında bulunuluyor. E-postaların kendilerinden kaynaklanmadığını belirten Güngör, şöyle konuştu:

‘‘Bizim tek bir sıkıntımız var. O da okul projesini yapmak. 36 dönümlük bir arsada büyük bir proje. Bizim sabit gelirlerimiz var. Vakfımıza ait gayrimenkullerin kira geliri, kitap telif hak ları ve bağışlar. Biz hiçbir zaman ne bağış toplamak için dışarıya makbuz çıkarırız ne de kamuoyuna 'bize yardım edin' diye mesaj veririz. Taraftar toplamak gibi bir niyetimiz yok.’’

Güngör, vakfa ait 2 tanesi bağış olarak edinilmiş 11 dairenin 4'ünden ve 1 dükkandan kira geliri elde ettiklerini, ayrıca 4 arsaya ve bir de vakfın üzerinde kurulduğu araziye sahip olduklarını söyledi. Bir eğitim kurumu olarak 31 çocuğun okutulması ve bakımını üstlendiklerini belirten Güngör, bu tür söylentilerin 'kendilerini seven insanlar tarafından ajite edilen yardım istekleri' olduğunu tahmin ettiğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!