Neo-Nazi hücresi mi

Güncelleme Tarihi:

Neo-Nazi hücresi mi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2012 00:00

EN BÜYÜK İNSAN AVI: Fransa, üç Müslüman askeri öldüren motosikletli saldırganın, aynı bölgedeki bir Yahudi okulunda dört kişiyi katletmesinin ardından ülke tarihinin en büyük insan avını başlattı. 2008’de aşırı sağcı oldukları için ordudan atılan üç eski asker aranıyor. Biri teslim oldu. CANLI YAYIN ŞÜPHESİ: Fransa’daki “moto-terör” akıllara, Almanya’da Türk esnafa, Norveç’te Sosyalist gençlere yapılan ırkçı saldırıları hatırlattı. Katilin boynunda bir kamera olduğu, bunu internete koyabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

FRANSA’nın güneyindeki Toulouse kentinde bulunan bir Yahudi okulunda önceki gün üçü çocuk dört kişi öl dürülmüş, kaçan saldırganın motosiklet ve tabancasının geçen hafta aynı bölgede Fransız ordusunun üç Müslüman askerinin öldürülmesinde de kullanıldığı saptanmıştı. Fransız polisi ülke tarihinin en büyük “insan avını” başlattı. Binlerce polisin yanısıra, 150 kadar internet ve kriminoloji uzmanı “seri katili” arıyor. “Örgüt” şüphesi de var. Öldürülen paraşütçü askerlerin bulunduğu birlikte görevliyken 2008’de gamalı haç önünde poz verdikleri ortaya çıkınca ordudan atılan aşırı sağcı üç asker bir numaralı şüpheliler. Bu askerlerden biri dün teslim oldu.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, bir görgü tanığına göre katilin olay esnasında özel bir video kamera taşıdığını açıkladı. Boyna asılı bu kamera göğüs hizasında sabit durarak aksiyon sırasında kişinin ellerini kullanmadan çekim yapmasını sağlıyor. GoPro ve Contour gibi üreticilerin ekstrem spor çekimleri için ürettiği bu tür ürünlerin canlı yayın yeteneği de bulunuyor. Gueant, “Canlı yayın yapmış da olabilir, sadece kaydetmiş de olabilir. İnterneti araştırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

NSU da kaydetmişti

/images/100/0x0/55eb12cff018fbb8f8a94c48

Aşırı sağ şüphesi doğrulanırsa, fail veya faillerin bulunması, neo-Nazi terörünün Fransa’nın ötesinde Avrupa geneline yayıldığı iddialarını doğrulayacak. Almanya’da “Nasyonal Sosyalist Yeraltı” (NSU) örgütü adlı aşırı sağcı bir yeraltı terör hücresi, 2000-2006 yılları arasında 8 Türk ve bir Yunan’ı öldürmüştü. NSU’nun, üç Türk’ü öldürdükten sonra çektiği görüntüleri bir DVD’ye kaydettiği ortaya çıkmıştı.

Breivik’in Fransız dostu mu

Norveçli Anders Behring Breivik de 22 Temmuz’da başkent Oslo’da hükümet binalarını bombalayıp 8 kişinin ölümüne neden olduktan sonra, Utoya Adası’ndaki İşçi Partisi gençlik kampını basmış ve çoğu çocuk yaşta 69 kişiyi katletmişti. Breivik katliamdan önce internete yüklediği bir video ile 1500 sayfalık manifestosunda, “uluslararası bir Hıristiyan askeri tarikatının Norveç’teki şövalyesi” olduğunu savunmuş, yakalandıktan sonra verdiği ifadede de örgütünün Avrupa çapında “uyuyan hücreleri” bulunduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı

Küçük kızı saçından tutup kafasından vurdu

1.75 boyundaki katil motosiklet kaskı taktığından ve çok kısa bir süre için vizörü açtığından yüzünü gören az sayıda görgü tanığı var. İddialara göre sol yanağında bir dövme veya yara izi bulunuyor. ? Katil, 8 yaşındaki Miriam Monsonego’yu önceki sabah okul bahçesinde kovalayıp, içeride saçından yakalayarak vurdu. Yerde can çekişen kızın kafasını kaldırıp iki kurşun daha sıktı. Savcılık katilin bütün kurbanlarını yakın mesafeden başlarından vurduğunu açıkladı.


Gün gün moto-terör

* 11 Mart: Katil, Müslüman asker İmad İbn Ziaten’in motosikletini satmak için gazeteye verdiği ilan üzerine bu asker ile Toulouse’da buluştu. Kendi motosikletiyle bu buluşmaya gelen katil, askeri öldürdü. 
* 15 Mart: Motosikletini beyaza boyayan katil, 15 Mart perşembe günü bu kez 17. Paraşüt Birliği’nde görevli Abel Chennouf (25) ve Muhammed Legouad’ı (24) 50 km uzaklıktaki Montauban’da bankamatikten para çekerken katletti.
* 19 Mart Pazar: Katil, Toulouse’daki Yahudi okulundaki katliamı gerçekleştirdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!