Nemrut, turizmi canlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Nemrut, turizmi canlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın Sekizinci Harikası olarak nitelenen Nemrut Dağı Milli Parkı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki turizmin itici gücü olacak. UNESCO'nun ‘‘Dünya Kültür Mirası’’ listesine aldığı Nemrut'un tanıtımı için Kahta'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen 6'ncı Uluslararası Kommagene Festivali, başta turizmciler olmak üzere pek çok kişiye umut verdi. Türkiye'nin büyük seyahat acenteleri ve tur operatörleri, Nemrut'a güneşin doğuşunu ve batışını izlemek için binlerce turist getirmeye hazırlanıyor. Turizm Bakanlığı, 1997 yılında 28 bin olan turist sayısının bu yıl yüzde 100 artmasını bekliyor. Bakanlık, Hz. İsa'nın doğumunun 2000'nci yılı kutlamaları programına Nemrut'u da alacak.

Festival kapsamında Kommagene Festivali'nin tanıtımında yaptıkları katkılar nedeniyle Hürriyet muhabirleri Hülya Güzel ile Faruk Balıkçı'ya ödül verildi.

Bu arada Nemrut Dağı-Malatya arasındaki yol da açıldı. Artık Malatya'ya gelen turistler, her türlü araçla 94 kilometrelik yolu rahalıkla aşarak zirveye çıkabilecekler. Malatya Valisi Atilla Vural, Nemrut'un çok önemli bir turizim merkezi oldugunu, bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi. Vali Vural, Nemrut'a giden en kısa yolun Malatya'dan geçtiğini, Adıyaman-Nemrut arasının 139, Malatya-Nemrut arasının ise sadece 94 kilometre olduğunu belirtti. Vali Vural, ‘‘Şu an 27 kilometrelik bir stablize yolumuz var. Bunu da bu yıl asfaltlayacağız. Bu iş için 100 milyar liralık paramız hazır. Köy Hizmetleri, çalışmalara hemen başlıyor’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!