Nefes kesen yarış

Güncelleme Tarihi:

Nefes kesen yarış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'de kuyuya düşen 17 aylık bebeği kurtarmak için 50 kişilik ekip beş saat boyunca nefes kesen bir mücadele verdi.

TV’lerin canlı olarak yayınladığı Kansas Eyaleti'nin Mulvane Kenti'ndeki kurtarma operasyonu büyük bir özen ve dikkatle gerçekleştirildi. Eni sadece 25 santimi bulan daracık pis su kuyusunun beşinci metresinde takılıp kalan Jessy'ye yukarıdan ulaşamayan itfaiye ekipleri, kuyuya paralel 7.5 metrelik bir kuyu açtı. Yeni kuyu açıldıktan sonra 15'er dakikalık vardiyalar halinde çalışan itfaiye erleri, hiçbir alet kullanmadan toprağı elleriyle kazarak Jessy'nin bulunduğu kuyuya bağlantı tüneli açtılar.

Oksijen verildi

Babasıyla bahçede oynarken kuyuya düşen Jessy'nin bulunduğu yere önce özel bir kamera sarkıtan kurtarma ekibi, bebeğin tam pozisyonunu saptadı. Bebek, kolu başının üstüne gelecek şekilde, kuyunun en dar yerinde takılıp kalmıştı. Paralel kuyu kazma işlemi devam ederken Jessy'nin havasız kalmaması için aşağı sarkıtılan tüplerden oksijen verildi. 7.5 metrelik kuyunun beşinci metresinde ısının 18 derece olduğu tespit edildi ve bebeğin üşümesini önlemek için sıcak hava pompalandı.

Kurtulunca ağladı

Beş saat süren bekleyiş sırasında Jessy'nin annesi sürekli ‘‘Seni seviyoruz oğlum, az sonra alacağız seni’’ diye seslenerek bebeği yatıştırmaya çalıştı. Kuyunun içinde uslu duran Jessy'ye tünelden ulaşan itfaiye eri, boyunluk ve kurtarma kayışını bağladı. Yukarıdaki ekip Jessy'yi ağır ağır yukarı çekti. Beş saat boyunca ara ara kıpırdanıp ağlayan Jessy, kurtarılırken yaygarayı kopardı. Olay yerinde toplanan 100 kadar komşunun alkışları arasında ambulansa bindirilen Jessy hastaneye götürüldü. Bebeğin durumunun iyi olduğu bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!