Neden akıllı telefon?

Güncelleme Tarihi:

Neden akıllı telefon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 00:00

Cevabı saymakla bitmeyecek bir soruyu başlığa koymamın sebebi aslında kendi cevaplarınızı vermenizi istemem.

Haberin Devamı

Akıllı telefon kullanmak için kendinize özgü sebepleriniz olmalı. Özellikleri öyle zenginleşti ki, oyun, fotoğraf, video, web, sosyal medya hatta trafik, sağlık gibi birbirinden çok farklı ihtiyaçlara çözüm getirebiliyorlar. Bir örnek vermek gerekirse dünyada 550 milyon, Türkiye’de 15 milyon kişi Facebook’a cep telefonundan bağlanıyor. Mobil operatörlerin sadece Facebook’a sınırsız bağlantı sunan özel internet paketlerinin özellikle de Anadolu’da yaşayan gençler arasında müthiş bir ilgiyle karşılandığını da söylemeliyim. Belli ki birkaç yıl içinde 7’den 70’ye herkes akıllı telefon kullanacak.


Yeni akıllı cep telefonlarıyla müthiş fotoğraflar ve 1080p Full HD videolar çekmek mümkün
10 yıldan daha kısa bir süre önce, bir cep telefonu 0.5 megapiksel kameraya sahipse ‘teknoloji harikası’ olarak görülüyordu. Sonra akıllı telefonlar hızla profesyonel fotoğrafçılık düzeyine yaklaştı. Son zamanların vazgeçilmez özellikleri arasında HD video da başı çekiyor. HD videoyla kastettiğimiz Full HD 1080p, artık neredeyse her yerde bulunan 720p çözünürlüğü değil. Yüzlerce dolar karşılığında sahip olduğunuz HD cep kameranızla elde edeceğiniz aynı kalite düzeyinden bahsediyoruz. Bu tür bir özelliğe sahip akıllı cep telefonlarının piyasadaki sayısı iki elin parmaklarını geçer duruma geldi. Bu telefonların en iyilerini yakından tanıyalım.

Haberin Devamı

LG PRADA 3.0
Modacı telefonu

Bu telefon, inceliği ve zarafetine rağmen 1080p HD video çekim kabiliyetine sahip 8 megapiksel bir kamera barındırıyor. Sınırlı odaklama imkânlarına rağmen görüntü kalitesi iyi. HD video, sabit odaklama kurulumuna rağmen canlı ve net; özellikle büyük bir HD monitörde gösterildiklerinde kendini belli ediyor. Az ışıklı çekimlerde görüntü biraz karıncalı olabiliyor fakat genelde makulün üstünde. Sonuçta bir modacı telefonu olduğundan tarz sahibi estetiğine değinmeden geçemeyeceğiz.

NOKIA 808 PUREVIEW
Düşük ışıkta bile harika fotoğraflar

808 PureView, 41 megapiksel gibi inanılması güç bir sensörün yanı sıra Carl Zeiss üretimi otomatik odaklamalı lense sahip. Karıncalanma sorunu yok, düşük ışıkta bile fotoğraflar harika. Elde edilen sonuçlar çoğu zaman DSLR makinelerle yarışacak düzeyde. Tabii böyle bir optik düzenekle iOS’inki gibi basit bir fotoğraf uygulaması sunmak olmazdı: 808 PureView’in fotoğraf uygulaması, çekim ayarlarını en ince detaya kadar özelleştirmenize izin veriyor. Video söz konusu olduğunda da başarı düzeyi değişmiyor. Ayrıca Nokia Rich Recording teknolojisiyle de 140 desibel gerçek stereo ses kaydı yapılıyor.

Haberin Devamı

APPLE iPHONE 4S
Az ışıkta çok iyi video

Son iPhone’un güncellenmiş 8 megapiksellik sensörü, iyileştirilmiş diyafram aralığı oranı ve HDR çekimi sayesinde kamera cephesinde haberler iyi. HDR, renkler arasındaki kontrastı artırılabiliyor, bu sayede daha iyi resimler elde edilebiliyor. Video tarafındaysa 4S; Full HD 1080p kayıt yeteneği, gömülü video dengeleme teknolojisi, az ışıkta daha iyi çekim imkânı sağlayan gelişkin aydınlatma sensörü, daha isabetli renk için güçlendirilmiş otomatik beyaz dengesi ve karıncalı çekimin önüne geçmek için geçici gürültü azaltma gibi özellikler sunuyor. Çekim sonrasında
iMovie uygulamasıyla çılgın düzenlemeler yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

SAMSUNG GALAXY NEXUS
Canlı renklerle video kaydı

Fotoğraf çekimi için 5 megapiksel bir sensör sunsa da iyi bir kamera alternatifi. Bunda Full HD 1080p video çekim kabiliyetinin ve bunların 720p HD ekranında harika görünmesinin payı büyük. Harikulade 1080p video kaydı yapıyor. Canlı renklerde video kayıt yeteneği sağlayan bu akıllı telefon ayrıca hareketli çekimlerle iyi baş ediyor.

SONY XPERIA S
Otomatik kamera uygulaması

Bu canavar, 12.1 megapiksellik fotoğraflar çekmekle kalmıyor, panorama ve 3D resimlerin de hakkını veriyor. Deklanşörü basılı tuttuğunuzda makine kilitliyken bile fotoğraf çekme yeteneği var. Maalesef bu ekran daha önce hiçbir telefonda görmediğimiz kadar toz topluyor.

Haberin Devamı

HTC ONE X
Aynı anda hem video hem fotoğraf çekiyor

 Otomatik odaklamalı 8 MP çözünürlükteki kamerasında zorlu koşullarda bile yüksek performans sunan eden HTC One X’in ses teknolojilerinde de Beats Audio’nun deneyimlerinden faydalanılıyor. Kameradaki f/2.0 diyafram açıklığı ve 28 mm’lik lens sayesinde fotoğraf makinesine benzer şekilde üst düzey sonuçlar elde ediliyor. Video kaydında desteklenen standartsa 1080p. LED flaş sayesinde yetersiz ışık koşullarında elde edilen fotoğraf ve video kalitesi belirgin şekilde yükseliyor. HTC One X’in kamerası o kadar gelişmiş ki, HD video çekimi yaparken aynı zamanda fotoğraf çekebilme şansınız var.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!