Neandertaller hala yaşıyor olsa ne olurdu?

Güncelleme Tarihi:

Neandertaller hala yaşıyor olsa ne olurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 12:22

Neandertaller hala yaşıyor olsa ne olurdu? Neandertaller hala yaşıyor olsaydı iki insan türü iç içe geçmiş olur muydu? Bilim bu konudan neler diyor? İşte Neandertaller hala yaşıyor olsaydı ne olurdu sorusunun cevabı..

Haberin Devamı

Aslında Neandertal insanının tamamen yok olduğunu söyleyemeyiz çünkü genomu hala dünya üzerinde yürümeye devam ediyor. Araştırmacılar 30 bin yıl önce ölmüş olan bir Neandertal insanının fosillerinden yola çıkıp tüm genomunu haritalamayı başardılar. Genleri aydınlatıldığı için günümüz insanıyla kıyaslanma olanağı da doğmuş oldu.

Araştırmalar, Neandertal ve Homo sapiens türlerinin 50 bin yıl önce bir arada yaşadığını ve bizlerin de genomunda bu izin hala durduğunu göstermekte. Bazılarımızın genlerinde bu oran %40 civarındayken, birçoğumuzda sadece %5. Ama bütünüyle Neandertal olan insanların aramızda dolaştığı bir senaryo hayal ediyorsak her şeyden önce şunu hatırlamakta fayda var: Neandertaller aramızda dolaşıyor olsaydı bile tıpkı Homo sapiens gibi evrim geçirmiş olacaklarından büyük bir olasılıkla bir bakışta ayırt edemezdik. İki farklı insan türü bir arada geliştiğinde, türler arası etkileşim nedeniyle ortaya çıkacak melezlerin sayısı da git gide artardı. Bu durum türler arası ayırt edici özelliklerin de zamanla erimesine sebep olacağı için hangimizin hangi insan türünden geldiğini ayırt etmek daha da zorlaşırdı.

Haberin Devamı

popsci.com.tr Tarafından Hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!