Ne olacak bu Türk sinemasının hali?

Güncelleme Tarihi:

Ne olacak bu Türk sinemasının hali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümü ilkini geçen yıl düzenlediği ‘‘Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler'' başlıklı üç günlük konferanslar dizisinin ikincisini bugün başlatıyor. Yer üniversitenin Kuştepe Kampüsü, saat 10.00.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV Bölümü Başkanı Prof. Deniz Derman tarafından düzenlenen ve Danışma Kurulu'nda Selim Eyüboğlu, Tuna Erdem ve Fatih Özgüven gibi akademisyen ve yazarların bulunduğu konferansın bu yılki başlıkları ‘‘Türk Sineması, Ama Hangisi? Türk Sinemasına Alternatif Bakışlar/Türk Sinemasında Dönemler''.

Bu konferanslar dizisinin amacı ülkemizde Türk Sineması üzerine yapılan araştırma ve çalışmalara alternatif bakışlar getirerek zenginleştirmek ve konu üzerinde çalışan veya çalışmak isteyen insanların bir araya gelip karşılıklı etkileşim içinde fikirlerini paylaşabilecekleri ortak bir platform oluşturmak.

Çeşitli üniversitelerden akademik araştırma ve çalışma yapanlara açık olduğu gibi, Türk film araştırmalarına yoğun ilgi duyan ve bu alanda çalışma yapmak isteyenlere de açık bir yapıya sahip olan konferansa bu yıl katılanlar arasında Oğuz Adanır, Fatoş Adiloğlu, Bige Akdeniz, Ali Murat Akser, Savaş Arslan, Feride Çiçekoğlu, Deniz Derman, Nezih Erdoğan, Melis Behlil, Tuna Erdem, Fatma Ergül, Seda Ergül, Selim Eyüboğlu, Övül Gökçe, A. Cem Güzel, Dilek Kaya, Ayşegül Koç, Fatih Özgüven, Kaya Özkaracalar, Haluk Polat, Zeynep Tül Akbal Sualp, Selen Uçer, Alemdar Yalçın ve N. Aysun Yüksel gibi isimler bulunuyor.

Konferansta gerçekleştirilecek bölüm başlıklarından bazıları da şöyle: ‘‘Günümüz Türkiyesi'nde Sinema Vardır Ancak Ortada Bir Türk Sineması Yoktur!'', ‘‘Cüneyt Arkın'ın Polis Cemil Filmlerinde Milliyetçilik ve Halkçılık-veya Milliyetçi Sol'', ‘‘Türk Sineması ve Biz: Çamlıca'daki Eniştemiz'', ‘‘İntikam Meleği: Danimarka Prensi Hamlet'ten Zengin Kızı Hamlet'e''...

Konferanslar Türk Sineması'na ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Bilgi Üniversitesi, İnönü Cad. 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 22 22 / 428 / 520-521

www.bilgi.edu.tr/turkishfilmstudies

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!