Ne, nerede

Güncelleme Tarihi:

Ne, nerede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gündüz ve Erdaha Floransa'da

Karikatürist, ressam Ergun Gündüz ile Gönül Erdaha, Türkiye'nın sınırlarını aştı. Sanatçılar, İtalya'nın Floransa kentinde Belediye Kültür Merkezi'nde bir resim sergisi açtılar. Gündüz ve Erdaha'nın eserleri 31 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Mustafa Dulda Atölyesi üyesi 20 ressam, Adana Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu'nda karma bir sergi açtı. Pastel, yağlıboya 100 eserden oluşan sergi ay sonuna kadar açık. Adana Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin aynı yerde açtığı serginin son günü ise 25 Mayıs Pazartesi. Sergide 30 öğrencinin, yağlıboya, karakalem, guaj, metal çalışmalarından oluşan 150 eser yer alıyor.

Yitik bedenler

Mustafa Ağatekin, ‘‘Yitik Bedenler’’ adlı seramik sergisini İzmir Güzel Sanatlar Eğitim ve Kültür Vakfı Sergi Salonu'nda açtı. Sanatçı, eserlerinin çoğunda yeralan parçalanmış bedenleri, kişisel olarak tamamlayamadığımız eksikliklerin ifadesi olarak açıklıyor. Sergi 11 Haziran'a kadar izlenilebilecek.

Hava Su ve Toprak

Ülker Saner'in İstanbul Kare Sanat Galerisi'nde 5 Haziran tarihine kadar sürecek olan sergisinin başlığı Hava, Su, Toprak.

Ustanın veda konseri

Klasik Türk müziği bestecisi, koro şefi, döneminin en başarılı ses sanatçılarından Alaeddin Yavaşça, faal sanat yaşamını noktalayacağı ‘‘Veda Konseri’’ni Antalya'da veriyor. Bugün Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan konser saat 21.00'de başlayacak. 1991 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı verilen Yavaşça, halen TRT'de Repertuvar Kurulu Başkanlık görevini sürdürüyor.

Bir casusa ağıt

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği ‘‘Bir Casusa Ağıt’’ adlı oyun, bugün saat 20.30'da İstanbul Aziz Nesin Sahnesi'nde izlenebilir.

İSTANBUL

Sergiler

Fikret Otyam, Filiz Otyam ve Pavli Moshakis'in yapıtlarından oluşan sergi, Deniz Müzesi Sanat Galerisi'nde.

Uran Kültür Sanat Merkezi, bu kez Yıldız Çitçi'nin resim sergisine evsahipliği yapıyor.

Ressam Gürhan Yücel son dönem tablolarını Tem Sanat Galerisi'nde sergiliyor.

Müzikallerden seçmeler

Yapı Kredi Sanat Festivali'98 kapsamında bugün ilginç bir gösteri var. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri geçmişten günümüze pırıltısını hiç kaybetmeden ulaşan unutulmaz müzikallerden seçmeler sunacak. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki gösteri saat 18.30'da başlıyor.

Tiyatro Festivali

Kenter Tiyatrosu: Gisela May'in ‘‘Brecht'ten Brel’’e başlıklı gösterisi bugün saat 20.30'da.

Atatürk Kültür Merkezi: Deschamps et Deschapms'ın ‘‘Gülünç Kibarlar’’ adlı oyunu 25 ve 26 Mayıs saat 20.30'da.

Taksim Sahnesi: Ankara Sanat Tiyatrosu'nun ‘‘Akrep’’ adlı oyunu 27 Mayıs saat 20.30'da. Oyun 28 Mayıs'ta da tekrarlanacak.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi: Tiyatro Stüdyosu, 25 Mayıs 20.30'da ‘‘Balkon’’ adlı oyunu sahneliyor.

Aksanat: Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu Strindberg'in ‘‘Alacaklılar’’ adlı oyununu 28 ve 29 Mayıs saat 19.00'da sahneliyor.

ANKARA

Sergiler

Ayşe Figen Savaş ve Cengiz Savaş'ın soyut çalışmaları Galeri Soyut'ta sergileniyor. İnsanı işleyen resimler 28 Mayıs tarihine kadar görülebilecek.

İsrailli ressam Shlomo Bovete'nin ‘‘İsrail'den Türkiye Manzaraları’’ isimli resim sergisi Resim Heykel Müzesi Salonu'nda görülebilecek. İstanbul Kuzguncuk doğumlu ressam, İstanbul manzaralı resimlere ağırlık veriyor. Sergi 30 mayıs tarihine kadar açık.

Sıtkı Aydıngün'ün resimleri Sevgi Sanat Galerisi'nde görülebilir. Resminde yaşamın anlık görüntülerine yer veren sanatçının eserleri 29 Mayıs tarihine kadar izlenebilecek. Aydıngün, coşkuyu ön plana çıkaran çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Emlak Bankası Sanat Galerisi ‘‘Ustalardan Bir Kesit’’ adı altında Gökhan Anlayan, Habib Aydoğdu, Fadime Baltacıoğlu, Ayten Yetişdoğu, Veysel Günay, Söbütay Özer ve Hasan Pekmezci'nin eserlerini sergiliyor. Sergi 29 Mayıs tarihine kadar görülebilecek.

Aysun Altunöz, Olcay Ataseven, Ercan Sağlam ve Ayşe Sibel Kedik'in karma heykel sergisi Galeri Sanatyapım'da devam ediyor. 30 Mayıs tarihine kadar açık.

Sinemalar

17. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nden ödüller alan Türk filmi ‘‘Kasaba’’ Kavaklıdere Sineması'nda gösterimde.

‘‘Kaçakların Peşinde’’, Akün, Mithatpaşa, Büyülü Fener, On ve Koru sinemalarında gösteriliyor.

Çarpıcı bir komedi filmi olarak dikkat çeken Yaramaz Harry Kavaklıdere, Kızılırmak ve On Sinemaları'nda gösteriliyor.

DİYARBAKIR

Sinemalar

Diyarbakır Sinemaları haftaya yeni filmlerle başlıyor. Emek Sineması'nda yönetmenliğini Michael Salomon'un yaptığı ‘‘Sel’’ adlı film gösterime giriyor. Filmin başrollerini Christian Slater ve Morgan Freeman paylaşıyor. Dilan Sineması'nda ‘‘Robocop’’ ve Total Reacall filmlerinden tanıdığımız usta yönetmen Paul Verhoeven imzasıyla ‘‘Yıldız Gemisi Askerleri’’ adlı film gösterilecek. Başrollerde Casper Van Dien, Dina Mayer ve Denise Richard var.

Tiyatro

25 Mayıs'ta Devlet Tiyatrosu'nda, Çermik Meslek Yüksekokulu Tiyatrosu'nun ‘‘Aşktan da Üstün’’ adlı oyunu sahnelenecek. Oyunun başlama saati: 20.00.

ANTALYA

AKM'de Mesaj

Antalya Kültür Merkezi'nin ayın filmi kuşağında bu ay ‘‘Mesaj’’' adlı film gösterilecek. Yönetmenliğini Robert Zemeckis'in yaptığı, başrollerini Jodie Foster ve Rob Lowe'nin paylaştığı film, AKM Aspendos Salonu'nda 28-29-30 Mayıs'ta 14.30 ve 21.00 saatlerinde izlenebilecek.

İZMİR

Bahar Konseri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, başarılı konser sezonunu ‘‘Bahar Konseri’’ ile noktalayacak. Konserin bu yılki konuğu Bilkent Klasik Gitar Üçlüsü. İZDSO Şefi Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleştirilecek konserler 28 Mayıs Perşembe Saat 20.30, 29 Mayıs Cuma Saat 20.30 ve 30 Mayıs Cumartesi saat 11.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sanat fuarı

Arts & Crafts'98 İzmir 1. Uluslararası Sanat ve El Sanatları Fuarı, 2 Haziran'da Kültürpark fuar alanında açılacak. 7 Haziran'a kadar sürecek fuarda, plastik sanatlar ve el sanatları ürünleri sergilenecek.

Kırkan'ın öğrencileri

Ali Rıza Kırkan Resim Atölyesi, çalışmalarını TÖMER Sanat Merkezi'nde sergiliyor. Sergide yeralan Asuman Girişken, Ayla Coşkuner, Handan İğneci, İclal Aktaş, İlknur Sezgin, Meral Verdioğlu, Neslihan Özalgın, Nilgün Akkoç, Nilgün Demiray, Nur Usal, Pervin Burgaz, Rahşan Emlek, Saadet Özer, Sema Güven, Şennur Akdoğan, Şengül Akdoğan ve Yıldan Taştekin'in eserlerini görmek için pazartesi son gün.

Lili İvanova geliyor

Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği'nin Bulgaristan Temsilcisi Lili İvanova, 30 Mayıs Cumartesi günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek. Saat 20.30'da başlayacak konsere misafir sanatçı olarak Gönül Yazar da katılacak. Bulgaristen'da asrın başarılı kadını seçilen Lili İvanova, farklı ses rengi ile yalnız Bulgaristan'da değil, tüm Balkan ülkelerinde en çok dinlenen ve sevilen sanatçılardan biri.

ADANA

Sinemalar

Brad Pitt ile David Thewils'in başrollerini paylaştığı ‘‘Tibet'te 7 yıl’’, Arı Sineması Salon 1'de.

Leonardo Di Caprio ile Kate Winslet'in başrollerini paylaştığı ‘‘Titanic’’, Adana Arı sinemaları Salon 2'de 14'üncü haftayı doldurdu.

Robert De Niro ve Ethan Hawke'ın filmi ‘‘Büyük Umutlar’’, Arı Sinemaları Salon 2'de.

Nathan Lane ile Lee Evans'ın oynadığı ‘‘Zor Hedef Fare’’, Galleria Salon 2'de.

Morgan Freeman ile Ashley Judd'un başrollerini paylaştığı ‘‘Kızları Öp’’, Galleria Salon 3'de,

Leonardo Di Caprio, Gerard Depardiou'nun başrollerini paylaştığı ‘‘Demir Maskeli Adam’’ Metro sinemasında.

Anthony Hopkins ile Morgan Freeman'ın oynadığı ‘‘Amistad’’, Sun sinemasında.

Helen Hunt ile Jack Nicholson'ın Oscar aldıkları ‘‘Benden Bu Kadar’’, Metropol'de gösterimde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!