Ne cinayeti ne tecavüzü hatırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ne cinayeti ne tecavüzü hatırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 00:00

Eşini öldürüp tecavüz etmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 15 yıl hapis cezasıyla yargılanan koca duruşmada, “Sabah kaltığımda ölmüştü, ilişkiye girdiğimi de hatırlamıyorum” dedi.

KONYA’da, eşi Havvanur Çartı’yı (19) öldürdükten sonra tecavüz edip, cesedi çuvala koyduğu iddiasıyla cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve tecavüz suçundan da 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan Yalçın Çartı (22), Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede, emniyetteki ifadesinde eşinin boğazını sıktıktan sonra baygın olduğunu sanıp ilişkiye girdiğini belirten Yalçın Çartı’nın, otopsi raporuna göre Havvanur Çartı’ya öldükten sonra tecavüz ettiği belirtildi.
/images/100/0x0/55eb5591f018fbb8f8ba96c9

Uykuda ilişkiye girerim

Askerde iken eşinin başka bir erkekle kendisini aldattığını öne süren Yalçın Çartı, mahkemesindeki savunmasında şu iddiada bulundu: “Askerden geldikten sonra eşimin, Hidayet isimli bir kişiyle ilişkiye girdiğini ve ondan bir çocuğu olduğunu öğrendim. Tartışma sırasında ‘Enayisin, kerizsin, seni sevmiyorum. Ben Hasan’ı seviyorum, senden boşanacağım’ dedi. Ben de bunun üzerine kızdım ve eşimi dövdüm. Boğazından tutarak yatağa yatırdım. Sabah kalktığımda ölmüştü.” Mahkeme heyetinin cinsel ilişkiyi sorması üzerine Yalçın Çartı, “Ben ilişkiye girdiğimi de hatırlamıyorum. Uykuda ilişkiye giren biri olduğum için hatırlamıyorum” dedi. Duruşma, eksiklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için 9 Ağustos’a ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!