Güncelleme Tarihi:
Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftliğinde ölü bulundu. İhbar üzerine çiftliğe savcı, jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekibinin yaptığı incelemede Arıkan ve Eker’in bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. 1996-1997 eğitim öğretim yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devralan 69 yaşındaki Arıkan, bir dönem MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yapmıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği’ni okuyan Arıkan, eğitimin hemen her kademesinde yaklaşık 45 yıldan fazla süre bulunmuştu.
NAZMİ ARIKAN KİMDİR?
16 Mart 1953’de Yozgat, Sorgun, Salur köyünde doğdu. Salur Köyü İlkokulu, Sorgun Ortaokulu, Tokat Öğretmen Okulu ve Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Bolu Erkek Öğretmen Okulunda bir yıl öğretmenlik yaptı. Bir dönem öğretmenlikten uzaklaştırıldı. Zorunlu olarak dershaneciliğe başladı. Dershanecilik yaparken İTÜ Makina Mühendisliği’nden de mezun oldu.
Daha sonra 5 yıl bir fabrikanın genel müdürlüğünü yaptı. MEF dershanelerindeki 23 yıl öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra 1996-1997 öğretim yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesini devraldı. Tek şube olarak devraldığı dershaneyi 2004’e kadar geçen sürede 100 şubeli bir kuruma dönüştürdü. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nda görev yapan Kurtuluş ve Kazım adlarında iki çocuğu var. Ülke genelinde eğitime ilişkin 1500 den fazla konferans verdi.
Nazmi Arıkan 2018 yılında Hürriyet Gazetesi'nden Nuran Çakmakçı'ya verdiği bir röportajda şunları söylemişti;
En başarısız olduğum alan İngilizceyi öğrenmemek. Eğitimimi kişisel gelişim için yapıyorum. Oğlumla beraber yüksek lisans yapıyorum. Herkes hayatına yatırım yapsın, ileride bu yatırım karşısına gelir. Para peşinden koşana gelmiyor, işini doğru yapana gidiyor. Büyük oğlum kurumların eğitim öğretiminden, küçük oğlum yayınlardan sorumlu. Onlar bu işi benden daha iyi yapıyorlar. Kurumların sürekliliği onu devam ettirecek kişilerle oluyor. Eğitim işi fabrika gibi değil, profesyonllerle zaman zaman sıkıntı yaşanıyor, çocukların bu işi devam ettirmesi lazım. Ben emekliliğe doğru adım attım, Çanakkale’de çiftçilik yapacağım ortamı hazırlıyorum. Aile şirketlerinde devir teslim önemli. Herkes nasıl devir teslim yapacağını iyi planlamalı. Eskiler koltuğa sarılıyor, yeniler de onu düşürmek için koltuğun altına muz kabuğu koyuyor. Kimse bunu yaşamasın.