Güncelleme Tarihi:
NATO zirveleri değişik çerçevelerde ve farklı katılım boyutlarıyla gerçekleşiyor. İttifak'ın önceki zirveleri şöyle:
NATO zirveleri değişik çerçevelerde ve farklı katılım boyutlarıyla gerçekleşiyor. İttifak'ın önceki zirveleri şöyle:
1) Aralık 1957 Paris zirvesi. Müttefik ülkelerin hükümet başkanları, Kuzey Atlantik Antlaşması ilkelerini teyit ettiler.
2) Haziran 1974 Brüksel zirvesi. Avrupa ile ABD ve Kanada arasındaki "güçlü ilişki ve bağları" konu alan bir bildiri onaylandı.
3) Mayıs 1975 Brüksel zirvesi. Genel değerlendirme yapıldı.
4) Mayıs 1977 Londra zirvesi. Uzun vadeli bir savunma planı onaylandı.
5) Mayıs 1978 Washington zirvesi. Genel değerlendirme yapıldı.
6) Haziran 1982.Bonn zirvesi. NATO'nun barış ve özgürlük projesine ilişkin bildiri onaylandı.
7) Kasım 1985 Brüksel zirvesi. ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyet lider Mikhail Gorbaçov'un Cenevre temasları değerlendirildi.
8) Mart 1988 Brüksel zirvesi. Uzun menzilli füzeler ve İttifak politikası konulu gerginliğin ardından 16 üye ülke birlik ve beraberlik içinde kalındığını teyit etti.
9) Mayıs 1989.Brüksel zirvesi.Avrupa'da konvansiyonel silahların kısıtlanması anlaşmasının ilk adımı atıldı.
10) Aralık 1989 Brüksel zirvesi. ABD Başkanı George Bush, SSCB Devlet Başkanı Gorbaçov ile Malta temasları hakkında müttefikleri bilgilendirdi.
11) Temmuz 1990 Londra zirvesi. NATO, Berlin Duvarı'nın yıkılmasının ardından Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine işbirliği öneren bir bildiriyi onayladı.
12) Kasım 1990 Roma zirvesi. NATO yeni bir strateji belirledi, Soğuk Savaş sonrasında eski Doğu Bloku ülkeleri ile barış ve ortaklık iradesi bildirisi yayımladı.
13) Temmuz 1994 Brüksel zirvesi. İttifak, eski Doğu Bloku ülkelerine kapılarını açmak yönünde ilke kararı aldı ve Barış İçin Ortaklık (BİO) programı çerçevesinde bu ülkelerle askeri işbirliği başlattı.
14) Temmuz 1997 Madrid zirvesi. NATO, ilk aşamada Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'ın katılımına yeşil ışık yaktı.
15) Nisan 1999 Washington zirvesi. Kosova sorunu yaşanırken 50. yaşını kutlayan NATO 3 Doğu Avrupa ülkesini (Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan) bünyesine kattı.
16) Kasım 2002 Prag zirvesi. İlk defa eski Varşova Paktı üyesi bir ülkede NATO zirvesi yapıldı. NATO, 7 yeni üyenin katılımına yeşil ışık yaktı. Terörizm ve kitle imha silahlarına karşı mücadele ön plana taşındı. Acil Mukabele Gücü (NRF) oluşumuna yeşil ışık yakıldı.
17) Haziran 2004 İstanbul zirvesi. İttifak'ın en kapsamlı genişlemesi 7 yeni katılımla (Estonya, Letonya, Litvanya, Slovakya, Slovenya, Bulgaristan ve Romanya) gerçekleşti. Irak'a NATO bayrağının girmesine yeşil ışık yakıldı.
18) Şubat 2005 Brüksel zirvesi. Irak dosyası çerçevesinde İttifak bünyesinde yaşanan krizin giderildiği havasının yansıtılmasına çaba gösterildi ve NATO'nun "transatlantik diyalog" organı kaldığı belirtildi.