Naşit sonsuzluğa uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Naşit sonsuzluğa uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

YAKLAŞIK üç yıldır pankreas kanseri tedavisi gören ve önceki gün yaşama veda eden Türk sinema ve tiyatrosu'nun usta oyuncusu Selim Naşit Özcan için dün İstanbul Devlet Tiyatrosu Taksim Sahnesi'nde tören düzenlendi. Merhum sanatçının eşi Peyker Özcan, gözyaşları içinde seyrettiği törende birara fenalaştı. Törende konuşma yapan sanatçının oğlu Naşit Özcan, ‘‘İsterdim ki babamın bu son yolculuğunda daha çok sanatçı dostu olsun. Babamdan devraldığım oyunculuk görevini onun gibi hakkıyla taşımaya çalışacağım’’ dedi.

Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın çelenk gönderdiği törende bakan adına bir konuşma yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, ‘‘Selim Naşit gibi usta oyuncular bu sahnede varolmamıza neden oldu. Gerçek sanatçılığın nasıl olduğunu gösterdiler. Gerçek sanatçı asla ölmez’’ dedi.

ÜNLÜLER TÖRENDEYDİ

Törene ve Teşvikiye Camii'ndeki cenazeye katılan sanatçılar arasında Rutkay Aziz, Üstün Asutay, Zeki Alasya, Erdal Özyağcılar, Ani İpekkaya, Suat Sungur, Atilla Taş, Nur Sürer, Tan Sağtürk-Duygu Dikmenoğlu, Nejat Uygur, Halit Akçatepe, Selçuk Özer, Saruhan Hünel, Kandemir Konduk, İzzet Günay, Tevfik Gelenbe, Sümer Tilmaç ve Göksel Kortay gibi isimler vardı. Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından alkışlarla uğurlanan sanatçının naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eşi fenalık geçirdi

Selim Naşit için Taksim Sahnesi’nde düzenlenen törene çok sayıda sanatçı arkadaşı katıldı. Sanatçılar, Selim Naşit’in tabutu başında saygı duruşunda bulundu.Tören sırasında sanatçının eşi Peyker Özcan bir ara fenalaştı. Özcan’ı yakınları sakinleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!