Narkotimler işbaşında

Güncelleme Tarihi:

Narkotimler işbaşında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 04:24

2013’te uyuşturucu kaynaklı 648 ölümden 96’sı bonzaiden yaşanırken önceki akşam bir üniversite öğrencisi daha hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Uyuşturucuyla mücadelede yeni dönem başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ise ‘Narkotimler Büro Amirliği’ kuruldu. 200 polisten oluşan tim, ay sonunda eğitimi tamamlayıp sokağa çıkacak.

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun uyuşturucuyla mücadele eylem planı kapsamında açıkladığı narkotimler İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirildi. 81 ilin emniyet yetkilileri Ankara’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nda toplantı yapmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ‘Narkotimler Büro Amirliği’ kuruldu. Daha önceki görevlerinde üstün başarı gösteren 200 polis, bu amirlikte görevlendirildi. Ay sonuna kadar Narkotik eğitimi alacak timler, sokağa çıkacak. Eğitim kurumları çevresinde konumlanıp, şüpheli kişilerle ilgili çalışacak. Yaya, motorize ve ekip otolarında görev yapacak ekipler, eğitim saatleri dışında da sokaklarda torbacı avlayacak. Sayıları da ileride arttırılacak ekipler, daha da güçlendirilecek.

TABLO ÜRKÜTMÜŞTÜ

Haberin Devamı

Adli Tıp Kurumu verilerine göre, Türkiye’de 2012’de uyuşturucu kaynaklı 325 ölümden 15’i bonzaiden gerçekleşirken, 2013’te 648 ölümden 96’sı bonzaiden meydana geldi. Esrar 10 yılda dünyada en çok kullanılan uyuşturucu iken sentetik uyuşturucuların ortaya çıkmasından sonra bu uyuşturucularda yüzde 300’lük artış yaşandı.

Zehrin son kurbanı üniversiteli Yetkin

KÜTAHYA Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İşletme Bölümü öğrencisi Yetkin Yılmaz (21), iddiaya göre bir arkadaşı ile kaldığı apartta, önceki akşam, bonzai adlı sentetik uyuşturucu kullandı. Yetkin Yılmaz bir süre sonra uyuşturucunun etkisiyle kendinden geçti. Yılmaz’ın yaklaşık 5 saat boyunca ayılmadığını gören arkadaşı T.U., telefonla 112 Acil Servis’i arayarak yardım istedi. DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz kurtarılamadı.

Oğuzhan KILIÇ / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!