Namazdan sonra dehşet

Güncelleme Tarihi:

Namazdan sonra dehşet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2006 11:51

Fatih'te İsmailağa Camii'nin emekli imamı Bayram Ali Öztürk bıçaklanarak öldürüldü. Öztürk'ü bıçaklayan kişi ise linç edilerek öldürdüldü.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Kocatepe Mahallesi'ndeki İsmailağa Camii'nde sabah namazı sonrası yapılan sohbet sırasında, Mustafa Erdal (27), caminin emekli imamı Bayram Ali Öztürk'e (54) bıçakla saldırdı. Öztürk'ü kalbinden bıçaklayan saldırgan, camideki cemaat tarafından linç edilerek öldürüldü.

Bayram Ali Öztürk de, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Medical Park Hastanesinde hayatını kaybetti.

Adıyaman Kahta doğumlu olduğu öğrenilen saldırganın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

SALDIRGANI KİMSE TANIMIYOR

Öztürk'ü bıçaklayarak öldüren kişiyi, cemaatin içerisinden tanıyan olmadığı bildirildi.

Emekli imam Öztürk'ün kaldırıldığı Medical Park Hastanesine gelen yaklaşık 150 kişilik grup arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma, kamuoyunda ”Mahmut Hoca” olarak tanınan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun amcasının oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu tarafından yatıştırıldı.

Haberin Devamı

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ustaosmanoğlu, şunları kaydetti: “Sabah namazından sonraki sohbet sırasında cemaat içerisinden bir kişi hocayı bıçaklamış. Cemaat de daha fazla bıçak darbesi vurmasını engellemek için saldırganı engellemeye çalışmış. Çıkan kargaşada saldırgan da ölmüş. Vuran şahsı tanıyan yok. Olay emniyetin elinde.”

“Daha önce de benzer bir olay olmuştu. Her iki olay arasında bir bağlantı var mı?” şeklindeki soruya karşılık Ustaosmanoğlu, “Evet daha önce de bir olay yaşanmıştı. Yerler ve kişiler farklı” dedi.

Bu arada, hastane bahçesinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun damadı ve Çukurbostan Camii imamı Hızır Ali Muratoğlu da, 1998 yılının Mayıs ayında, öğrencileri ile sohbet ettiği sırada silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

EMNİYET MÜDÜRÜ CERRAH HALKI SAKİNLEŞTİRDİ

Medical Park Hastanesinde ölen Öztürk'ün cenazesi, hastaneden çıkarılarak bir ambulansa konuldu. Bu sırada, hastane bahçesinde bekleyen yakınları ambulansın etrafını sardı.

Namazdan sonra dehşet

Haberin Devamı

Hastanede bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın kalabalığı sakinleştirmesinin ardından, Öztürk'ün cenazesi Adil Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Öte yandan, olaya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında şu bilgiler yer aldı:“3 Eylül 2006 günü İsmailağa Camii'ndeki sabah namazını müteakip sohbet esnasında 'Allah' diye bağıran bir kişi, Bayram Ali Öztürk'ü kalbinin üzerinden bıçaklamak suretiyle yaralamıştır. Öztürk, kaldırıldığı Medical Park Hastanesinde ameliyata alınmasına rağmen vefat etmiştir.Bıçaklayan kişi, daha sonra başını mihraba vurmaya başlamış, cami içerisinde ölü olarak bulunmuştur.Vuran kişinin, üzerinden çıkan ehliyet bilgilerine göre, Kahta 1979 doğumlu Mustafa Erdal olduğu tespit edilmiştir.”

Haberin Devamı

Bu arada, olay sırasında camide bulunanlar, Bayram Ali Öztürk'ün sabah namazı sonrası dini sohbette, peygamberler ile evliyalara yönelik saldırılara, kötü muamelelere ilişkin konuştuğunu kaydettiler.

Öztürk'ün yakınları da “Emniyetten istediğimiz, saldırının arkasındakileri bulup cezalandırmasıdır. Bu cemaatin kimseyle bir işi yok. Provokasyon olabilir ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!