Nakil aracının benzinini tutuklular koyuyor

Güncelleme Tarihi:

Nakil aracının benzinini tutuklular koyuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

CEZAEVLERİNDEN SON İNCİLER

cezaevleri, ödenek yokluğu nedeniyle tam bir kriz yaşıyor. Nakil ve sevkleri gerçekleştiren cezaevi araçlarının akaryakıt ihtiyaçları karşılanmadığı için tutuklular, mahkemeye getirilemiyor. İddialara göre, bazı cezaevlerindeki tutuklular, yargılanmalarının bir an önce tamamlanması için akaryakıt ihtiyaçlarını kendi aralarında topladıkları paralarla karşılıyor.

İstanbul'daki kadın ve çocuk hükümlü ve tutukluların kaldığı Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi, en fazla üç kilometre uzaklıktaki Bakırköy Adliyesi'ne aynı sorundan dolayı sevk yapamıyor. Tutukluların yargılanma haklarının aksadığını belirten yetkililer, Adalet Bakanlığı'na ödeneğin artırılması konusunda yazdıkları yazılara olumsuz yanıt aldıklarından yakınıyorlar. Adalet Bakanlığı'nın topu Maliye Bakanlığı'na attığını ifade eden yetkililer, cezaevlerine yeterli kaynak sağlanamamasının isyanlara neden olabileceği konusuna dikkat çekiyorlar.

Ödenek sıkıntısı, en son Bayrampaşa Kapalı Cezaevi'nde skandala neden olmuştu. Bayrampaşa Cezaevi'nden başka cezaevlerine tutuklu ve hükümlü nakilleri sırasında mahkumların emanet para hesabından para kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Bayrampaşa Cezaevi 1. Müdürü Muammer Seyidoğlu, nakiller için Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel'den makbuz karşılığı 1.5 milyar lira borç aldığı gerekçesiyle açığa alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!