Müzik oscarları sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Müzik oscarları sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2006 10:40

Müzik Yapımcıları Derneği (MÜ-YAP) tarafından düzenlenen "Türkiye Müzik Endüstrisi 2006" ödül töreni, renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

 

Önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ve sanatçılara albüm satışlarına göre "Diamond", “Platin”, “Altın” ödüllerinin sunulduğu gecenin sunuculuğunu Oktay Kaynarca ile Şebnem Dönmez yaptı. Gecede, korsanla mücadeledeki çalışmalarından dolayı İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’a da teşekkür plaketi verildi. Cerrah, yaptığı konuşmada, "Sanatçı dostlarımızın emeklerinin heba olmasına gönlümüz razı değil. Bu yüzden korsanla mücadelemiz yoğun oldu. Bu mücadeleden vazgeçmemiz mümkün değil" dedi.

Çıplak poz verene çocuklarımı vermem

/images/100/0x0/55eacaf9f018fbb8f89711fa
Ödül almak için Almanya'dan gelen Rafet El Roman, eski eşi Tuğba Altıntop'un "Rafet çocuklarımı benden kaçırıyor" şeklindeki suçlamasına tepki gösterdi. Ünlü şarkıcı şunları söyledi: "Tuğba, Almanya'ya geldiği zaman telefonla konuştum ve ona 'Çarşamba günü ödül töreni için İstanbul'a gitmem söz konusu. Eğer istersen birkaç gün burada çocukların yanında kal' dedim. O bana 'Hayır kalamam, çünkü havalimanında basın toplantım olacak. Seni rezil edeceğim ve olacaklardan sen sorumlusun' dedi. Ben de ona 'Senin anneliğine yakışmaz, yazıklar olsun sana' diyerek telefonu yüzüne kapattım. Çocukları kaçırıyor olsaydım geçtiğimiz yaz tatilinde çocukları kendi ellerimle ona emanet etmezdim. Böyle bir kadına zaten velayet falan vermem. Bir metre boyundaki adamlarla ortaya çıkıp dergilere çıplak pozlar veren bir kişiye çocuklarımı teslim etmem” dedi. Pişti programında kendisiyle ilgili yorumlar yapan Hülya Avşar ve Reha Muhtar’a da tepki gösteren genç şarkıcı, "Olayı bilmeden yorum yapıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Sezen Aksu'yu üç ödül

/images/100/0x0/55eacafaf018fbb8f89711fc
MÜYAP ödül töreninde "Bahane" ve "Kardelen" albümleriyle iki “Diamond” ödülü alan, aynı zamanda “Yılın En Çok Satan Albümü” ödülüne de layık görülen Sezen Aksu'ya ödülünü Gülben Ergen verdi. "30 yıldır bu işi yapıyorum ve ödül alma işleri beni zorlamıştır. Ödül alırken elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemiyorum. Bu gece anlamlı, çünkü MÜYAP'ın bizim sektöre çok katkıları var. Binlerceki teşekkür ediyorum" diyen Aksu, yoğun alkış aldı.

 

Protesto alkışları

/images/100/0x0/55eacafaf018fbb8f89711fe
Sahneye davet edilen CHP Milletvekili ve sinema oyuncusu Berhan Şimşek, Ceylan ve İzzet Yıldızhan'a ödüllerini verdi. Şimşek, daha sonra yaptığı konuşmada eser sahiplerinin telif hakları sorununa değindi. Ancak konuşmasını uzun tutunca, davetliler tarafından alkışlanarak protesto edildi.

Sahnede özür diledi

Müzik oscarları sahiplerini buldu
Müzik oscarları sahiplerini buldu

Muazzez Ersoy ve İzzet Yıldızhan'ın sunduğu "İkisi Bir Arada" programında geçtiğimiz haftalarda, Yıldızhan, Sibel Can'ın meşhur ettiği 'Lale Devri' isimli şarkıyı seslendirmişti. Ersoy da bunun üzerine, Yıldızhan'a, evli Sibel Can'ı kastederek, "Sen galiba bu şarkıyı değil de onu okuyan bizim kızı beğeniyorsun. İstersen aranızı yapabilirim" diyerek pot kırmıştı. "Canımıniçi" albümüyle ödül kazanan Yıldızhan, ödülünü aldıktan sonra sahneden Sibel Can'a seslenerek, "Sibel Hanım, herkesin karşısında sizlerden tekrar tekrar özür diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

25 bin dolarlık yüzük

Müzik oscarları sahiplerini buldu
Müzik oscarları sahiplerini buldu

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, MÜYAP gecesine koruma ordusuyla katıldı. Yanında altı özel korumayla geceye katılan Tatlıses, özel olarak yaptırdığı 25 bin dolar değerindeki pırlanta yüzüğüyle dikkat çekti. Tatlıses, "Bir arkadaşımın mağazasına beğendim ve kendime özel olarak bir tane pırlanta yüzük yaptırdım" dedi.

Düşme tehlikesi

/images/100/0x0/55eacafaf018fbb8f8971208
Derin gögüs dekolteli kostümle ödül törenine katılan Deniz Seki, ödülünü aldıktan sonra sahneden inerken düşme tehlikesi atlattı. Sahne merdivenlerinden inerken ayağı takılan Seki, düşmemek için merdivenlerden koşar adımlarla inmek zorunda kaldı. Sahneden indikten sonra, menejerine elinden tutan Deniz Seki, “Bana nazar değdi” diyerek espiri yaptı.

Görünmez kaza

Müzik oscarları sahiplerini buldu
Müzik oscarları sahiplerini buldu

Ödül gecesinde "Diamond" ödül kazanan Rafet el Roman'a ödülünü vermek için sahneye davet edilen Türk sinemasının ünlü oyuncusu Hülyü Koçyiğit, merdivenlerde ayağı kayarak düştü. Durumu hemen toparlayan ve Oktay Kaynarca'nın yardımıyla ayağa kalkan Koçyiğit, Rafet El Roman'a ödülünü verdi ve alkışlar eşliğinde yerine oturdu.

Haberin Devamı

Köşe kapmaca

Müzik oscarları sahiplerini buldu
Müzik oscarları sahiplerini buldu

Ödül gecesine katılan Seray Sever, "İyi bir şarkıcı değilim. Ama iyi bir şarkıcı olmak için elimden geleni yapıyorum" dedi. Çelik'ten ayrılan Buket Sagı da geceye katılanlar arasındaydı. Son dönemde Çelik'le adı aşk dedikodularına karışan Sever ile Saygı köşe bucak birbirlerinden kaçtılar. Saygı ödül törenini izlemeden geceden sinirli bir şekilde ayrıldı.

100.000 satan sanatçılar: ALTIN

Müzik oscarları sahiplerini buldu
Müzik oscarları sahiplerini buldu
Müzik oscarları sahiplerini buldu
Müzik oscarları sahiplerini buldu

Yalın, Alişan, Ceylan, Ferhat Göçer, Ankaralı Namık, Manga, Ebru Gündeş, Candan Erçetin, Latif Doğan, Uğur Arslan, Hasan Yılmaz, Zara, İzzet Yıldızhan, Deniz Seki, İzel, Lara, Şebnem Ferah, Zeynel ve Kenan Vardık, Kibariye, Hatice, Gökhan Özen, Berdan Mardini, Yavuz bingöl, Nilüfer, İntizar...

200.000 satan sanatçılar: PLATİN
Ankaralı Namık, İsmail Yurtseven ve Sibel Can...

Müzik oscarları sahiplerini buldu
Müzik oscarları sahiplerini buldu

300.000 satan sanatçılar: DİAMOND
Sezen Aksu, Rafet El Roman, İbrahim Tatlıses

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!