Müzik arşivinize bilgisayarlı doping

Güncelleme Tarihi:

Müzik arşivinize bilgisayarlı doping
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 00:00

DÜZENLEMEK İçİn:

MediaMonkey

Kullanıcılar ve yazılım dağıtıcısı siteler tarafından yüksek puanlarla ödüllendirilen MediaMonkey, bilgisayarınızdaki ve CD’lerinizdeki müzik arşivlerinizi kolayca düzenleyebileceğiniz bir yazılım. Yazılım sadece sizin gireceğiniz albüm bilgilerini saklamakla kalmıyor, aynı zamanda bilgisayarınızdaki tüm müzik parçalarını tarayarak sınıflandırıyor ve eş parçaları ayıklıyor. İnternet bağlantılı veritabanı desteği sayesinde, program bilgisayara taktığınız müzik CD’lerinde yer alan parça bilgilerini İnternet üzerinden otomatik olarak alarak arşivine dahil edebiliyor. CD’lerden MP3 oluşturma, parçaları CD’ye aktarma, ses dönüştürme, sabit disk arşivinizden seçtiğiniz parçaları anında dinleyebilme ve çalma listeleri oluşturabilme gibi özellikler de programın yetenekleri arasında.

Adres: www.mediamonkey.com

dönüŞtürmek İçİn:

dBpowerAMP


dBpowerAMP Muisc Converter, veya kısa adıyla dMC, müzik arşivlerini sayısal formatlara dönüştürme konusunda kendini ispatlamış ve gayet becerikli bir yazılım. Yazılımın en büyük özelliğini kolay kullanımı oluşturuyor. Programı çalıştırıyorsunuz, CD’yi takıyorsunuz, bilgiler İnternet’ten alınıyor ve seçtiğiniz sayısal formata uygun olarak dönüştürülen dosyalar müzik arşivinize kaydediliyor. dMC’nin öne çıkan bir özelliği, Windows ile entegrasyonu ve geniş bir eklenti desteğine sahip olması. Windows ile entegrasyon sayesinde, bilgisayarınızda herhangi bir ses dosyasına sağ tıkladığınızda programın sunduğu ses dönüştürme ve sıkıştırma seçeneklerine anında ulaşabiliyorsunuz. Eklentiler ise indireceğiniz küçük dosyalar yardımıyla, programın bugün ve gelecekte yaygın olarak kullanılan sayısal formatlara dönüşümü destekler hale gelmesini sağlıyor.

Adres: www.dbpoweramp.com

Dİnlemek İçİn:

iTunes


Aslında bilgisayara kaydedilmiş müzik arşivlerinizi dinlemek için sayısız seçeneğiniz var. Ancak iTunes sağladığı bir çok özellikle diğerlerinden ayrılıyor. Öncelikle iTunes, parça listeleri hazırlamanız ve favori listelerinizi oluşturmanız için parça puanlama konusunda gayet güzel seçeneklere sahip. Ses çıkışında ekolayzır ayarlarını gayet güzel kullanabiliyor ve geniş bir ölçekteki sayısal ses dosyalarını tanıyabiliyor. Bunun yanında, entegre olarak podcast adı verilen İnternet yayınlarını dinleyebilme ve iTunes müzik dükkanına ulaşabilme yeteneğine de sahip. iTunes müzik dükkanından henüz Türkiye için müzik satın alma şansınız yok, ancak diğer bir ülkeyi seçerek arşivdeki milyonlarca parça arasından dilediğinizi seçip 30 saniyelik bir bölümünü dinleyebiliyorsunuz. Bu da programı bir müzik çalar olmanın yanında, yeni müzik parçaları keşfetmek için benzersiz bir platform haline getiriyor.

Adres: www.itunes.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!