Müzeler artık gece de açık

Güncelleme Tarihi:

Müzeler artık gece de açık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2024 07:00

Antik kentler Alanya Kalesi, Side, Aspendos, Perge, Phaselis, Patara, Limyra ve Myra 15 Haziran’dan itibaren geceleri de ziyaretçilerini ağırlayacak. ‘Gece Müzeciliği’ Antalya Arkeoloji Müzesi, Side Arkeoloji Müzesi ve Alanya Arkeoloji Müzesi’ni de kapsayacak.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, turizm destinasyonlarındaki örenyerlerinin ışıklandırılarak gece müzeciliğine açılması konusundaki çalışmalarını tamamladı. Çanakkale Troya’dan başlayıp İzmir’deki Efes Örenyeri’ne ve Denizli’deki Hierapolis’e uzanan proje, Akdeniz sahili boyunca, Antalya’nın en çok ziyaretçi çeken örenyerlerine ulaşacak.

15 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Turizm açısından yoğun yaz mevsiminde ziyaretçilerin konakladıkları tesislerden çıkıp diledikleri örenyerlerini sıcaktan etkilenmeden ve keyifle ziyaret edebilmelerini sağlayan uygulama 15 Haziran’dan itibaren başlayacak. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu Aspendos ve Patara örenyerlerinin saat 00.00’a kadar, Side Örenyeri’nin 23.00’e kadar, Alanya Kalesi, Perge, Phaselis, Olympos, Myra ve Limyra örenyerleri ile Antalya Arkeoloji Müzesi, Alanya Arkeoloji Müzesi ve Side Arkeoloji Müzesi’nin ise saat 21.00 ‘e kadar Müzekart ile ziyaret edilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ANADOLU MİRASI TANINACAK

Yürütülen çalışmanın Türkiye açısından çok önemli olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi, Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, “Ortaya çıkan görüntü gerçekten muhteşem. Bu çalışma her anlamda kültüre ve turizme katkı sağlayacak. Sadece yabancı değil yerli turistler de antik kentleri doyasıya gezecek, çekilen fotoğraf ve videolarla Anadolu’daki mirasın çok daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacak” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!