Müzakerelerin geleceğini gelecek haftalar belirler

Güncelleme Tarihi:

Müzakerelerin geleceğini gelecek haftalar belirler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 10:11

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin geleceğiyle ilgili ciddi uyarı sinyalleri verdi.

Haberin Devamı

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, dün başkent Berlin’de üçlü basın toplantısıyla Avrupa Parla­mentosu seçimlerine start verdi.

Türkiye’de Twitter ve Youtube engeli nedeniyle AB’de Türkiye’yle müza­kerelerin geleceği yoğun tartışma konusu. Bu basın toplantısında

Müzakerelerin geleceğini gelecek haftalar belirler
ben de Dışişle­ri Bakanı Steinmeier ile Av­rupa sosyal demokratları ve sosyalist partileri liste başı adayı Schulz’a şu soruyu sordum: “Türkiye’deki son güncel gelişmelerin ışığında müzakerelerin geleceğini nasıl görüyorsunuz?”

KABUL EDİLEMEZ

Şubat ayı başında Berlin’de Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşmesinde Türkiye AB arasında müzakerelerin hız­landırılmasını isteyen Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, bu sefer farklı konuştu: Steinme­ier, “Müzakereler yürürken, internetten bilgilenmeyi sınırlandırmak, ifade ve basın özgürlüğünü kısıtlamak ola­maz” dedi. Seçimlerden sonra normalleşme beklediklerini vurgulayan Steinmeier, müza­kerelerin geleceği konusunda “Bunu gelecek haftalar belir­leyecek” diye konuştu ve önü­müzdeki haftalar Türkiye’deki gelişmelerin müzakerelerin geleceğinde belirleyici olacağını söyledi.

KRİTERLERLE BAĞDAŞMIYOR

22-25 Mayıs arasında ya­pılacak seçimlerde Avrupa Komisyonu Başkanı adayı olan Martin Schulz ise Erdo­ğan’ın ilk iki dönemde çok cesur reformlar ve atılımlar yaptığına işaret etti, “An­cak şimdi atılan adımlar müzakereler ve kriterlerle bağdaşmıyor. Facebook, Google yasaklamak şeffaflık ve demokrasiye katkı getir­mez” dedi. Şimdiye kadar Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren ve müzake­relerin hızlandırılmasını isteyen Steinmeier ile Schulz’un bu mesajları çok ciddi uyarı sinyalleri içeriyor. Türkiye’nin bu uyarı sinyalleri­ni çok ciddiye alması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!