Müteahhit malzeme çalmanızı istediğinde artık ona uymayın

Güncelleme Tarihi:

Müteahhit malzeme çalmanızı istediğinde artık ona uymayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

FATİH KAYMAKAMINDAN İNŞAAT USTALARINA

Fatih Belediyesi ve TEK-DER'in düzenlediği kurslarda inşaat usta ve kalfaları eğitildi. Kaymakam Yaşar Yaycı yaptığı konuşmada ustaları uyardı.

İlçe belediyeleriyle Teknik Elemanlar Derneği'nin (TEK-DER) düzenlediği mesleği geliştirme ve uygulama kursları ‘‘sertifikalı inşaatçılar’’ yetiştiriyor. Kurslar inşaat usta ve kalfalarının eğitimi için açıldı.

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği kurslara katılan 180 kişiden 142'si sertifika aldı. Sertifika töreninde Fatih Kaymakamı Yaşar Yaycı ilginç bir konuşma yaparak usta ve kalfaları şöyle uyardı:

‘‘Bu zamana kadar inşaat sahipleri size ne dediyse yaptınız. Eksik malzeme kullanmanızı istediler eksik malzeme kullandınız. Sizi denetlemesi gereken belediyeler üzerlerine düşen görevi yapıp denetlemedi ve sonuçta binlerce kişi öldü. Burada birçok şey öğrendiniz. Bundan sonra yapacağınız binalarda burada öğrendiklerinizi uygulayın. İnşaat sahipleri size malzemeden çalmanızı istediğinde kesinlikle çalmayın, işinizin ve sorumluluğunuzun bilincinde olun.’’

Kurslarda İmar Mevzuatı, Yapı Malzeme Bilgileri, Betonarme Binalarda Projeyi Okuma ve Uygulama Bilgileri, Zemin Etüdü ve Temel Bilgileri, Şantiye Bilgileri ve İş Güvenliği gibi dersler veriliyor.

Fatih'teki kurs sırasında ayrıca Tek-Der yöneticileri tarafından inşaatlarda çalışan kalfa, duvar, kalıp ve demirci ustaları için bir dernek kurulması gündeme getirildi.

Tek-Der Başkanı Selahattin Aliç, şu ana kadar beş ilçede (Esenler, Bağcılar, Üsküdar, Gaziosmanpaşa ve Fatih) bin inşaat ustasına sertifika verdiklerini söyledi.

Fatih Belediye Başkanı Eşref Albayrak da Anadolu Yer Bilimleri Şirketi'yle anlaşarak bölgenin 1/5000 ölçekli zemin haritalarını hazırlatmaya başladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!