'Musul en büyük yenilgi'

Güncelleme Tarihi:

Musul en büyük yenilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 21:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin Musul politikasını eleştirerek, “Dünya dengelerini, sözünüzün ağırlığını bileceksiniz. Eğer bunları bilmeden, ‘Ben asarım, ben keserim, A planım var, Z planım var...’ Seni plansız programsız bir yere koyarlar. Musul konusunda Türkiye’nin masanın dışında tutulması, dış politikadaki en büyük yenilgilerimizden birisidir” dedi. Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

O ÖĞRETMENİ GÖREVDEN ALIN

“Burdur’dan bir öğretmen şöyle bir mesaj yazıyor; ‘Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik ettiyse, o kadar erkekle zina yapmış sayılır’ diyor. Bu öğretmenin öğretmenlikten alınması lazım. Ben herkesin inancına saygı gösteririm, herkesin yaşam tarzına saygı gösteririm ama birisinin sevgili Peygamberimizi istismar etmesine izin veremem.

‘MADAM GİBİ’ YANITI

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir adam gibi ölmek var, bir şey söyleyecektim ama onu söylemeyeceğim, bir de madam gibi ölmek var...” sözleri üzerine) Asker Saime, Kılavuz Hatice, Tayyar Rahime, Senem Ayşe, Kara Fatma, Binbaşı Ayşe, Zekiye Hanım, Ulviye Hanım, Melek Reşit Hanım, Halide Edip Hanım... Bunlar Ulusal Kurtuluş savaşında onurlarıyla ölüme giden kadınlardır. Omuz omuza düşmana, ülkenin işgaline karşı mücadele eden kadınlardır. Birileri kadınları aşağılıyorsa ona dersini vermek bütün kadınların ortak görevidir. Nokta.

Haberin Devamı

SENİ PLANSIZ BİR YERE KOYARLAR

Musul konusunda esip gürlüyorlardı değil mi? Esip gürleyemezsiniz, akılla ve mantıkla çözeceksiniz. Dünya dengelerini bileceksiniz, kendi gücünüzü, sözünüzün ağırlığını bileceksiniz. Eğer bunları bilmeden, ‘Ben asarım, ben keserim, A planım var, Z planım var...’ Seni plansız programsız bir yere koyarlar. Bilgi, birikim ve kapasite yok. Musul konusunda Türkiye’nin masanın dışında tutulması, dış politikadaki en büyük yenilgilerimizden birisidir.
Mustafa Kemal Atatürk hastadır. Hatay’ın alınması, Türkiye’ye katılması lazım. Öyle bağırma, çağırma yok. Adana’da ve Mersin’de iki askeri tören yapıldı. Bütün hastalığına rağmen o askeri törene katılır. Önce kendi gücünü bütün dünyaya gösterir, kimsenin burnu kanamadan Hatay, Türkiye topraklarına dahil olur. Sen benim milliyetçiliğimi öğrenmek istiyorsan, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na bakacaksın, Akdeniz’e bakacaksın. Şu soruyu Bahçeli’nin, Yıldırım’a sormasını isterim; ‘Kerkük’ü kimlere teslim ettiniz? Katliamlar yapıldı neden sesinizi çıkarmadınız?’ Kerkük’ü birilerine teslim edeceksin, Musul’da ağlaşacaksın.

Haberin Devamı

KOCANDAN BOŞANACAKSINIZ

Urfa’dan Demet Fakiroğlu, kocası istihbarat kıdemli başçavuş, 15 Temmuz gecesi alarm veriliyor ‘geleceksin’, gidiyor. 16’sında hapse atıyorlar, tutukluyorlar ve görevinden de atıyorlar. Sonra lojmandan da çıkarıyorlar. Koşa koşa iktidar partisinin il başkanına gidiyorlar, ‘Bizim FETÖ’cülükle ilgimiz yok’ diyorlar. Verdiği cevap, ‘Kocandan boşanacaksın’ diyorlar. Bunları kabul etmek mümkün değil. 

MEKTUPLARINI ÇERÇEVELETTİM

Necmiye Alpay, dünya çapında bir dilbilimci. 12 Eylül askeri darbe döneminde 3 yıl Mamak Hapishanesi’nde kalan bir isim. Her darbe sonrası yargılanan, ama onurlu ve dik başlı duran birisidir. Aslı Erdoğan... Bir Fransız edebiyat dergisi diyor ki, 21. yüzyılda edebiyat dünyasına damgasını vuracak 50 isim arasında gösterilen isim. Niye hapishanede? Karşı darbe, darbe fırsatçılığı yüzünden. Hem Aslı Erdoğan hem Necmiye Alpay, bana birer mektup gönderdiler. O mektupları çerçevelettim, benim makam odamda duruyorlar. Onlar bu ülkenin mazlumlarının sesi olduğu sürece hep orada kalacaklar. Bütün gazetecilerin, yazarların, çizerlerin, düşünürlerin serbest bırakılmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

Musul en büyük yenilgi

‘MAĞDUR’LAR CHP’DE

CHP’nin dünkü grup toplantısına Olağanüstü Hal (OHAL) sonrası tutuklanan askerlerin yakınları da katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşurken sık sık ‘Harbiyeli suçsuzdur’ sloganları atıldı. Bazı asker yakınları da gözyaşlarını tutamadı.

Musul en büyük yenilgi

ÖĞRENCİYİ BIRAK DARBEYE TAŞIYANI SORGULA

"Darbe oldu, siyasi ayağını arıyoruz. Türkiye’yi darbeye hazırlayanlar kimlerdir? 4 soru soracağım. FETÖ kumpası olduğu AKP tarafından da ikrar edilen Balyoz iftirasından 14 general ve amiral ve 58 albayın tasfiyesine engel olmak için Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının girişimlerini dikkate almayıp, istifasına neden olan ve tasfiyenin önünü açan yetkili makamlar kimlerdir? Darbe girişiminin başındaki isimlerden birisi, Tümgeneral Mehmet Dişli. Dişli’yi ısrarla Genelkurmay’da tutan, bunun için yeni daireler ve rütbeler ihdas eden hangi iradedir? Darbeden tutuklu FETÖ’cü 82 subayı, albaylıktan generalliğe taşıyan irade hangi iradedir? 2010’da üç generalin terfisini uygulamaya koymama konusunda kararlı duran, 2013’te bunun için ayrıca YAŞ Kanunu’nda değişiklik yapan siyasi irade, 2013, 2014, 2015’te terfi ettirilen FETÖ’cü subaylar konusunda aynı kararlılığı neden göstermemiştir? Bugün OHAL’i kullanan irade işte o siyasi iradedir. Türkiye’yi adım adım darbeye taşıyan iradedir. Bütün savcılara sesleniyorum; öğrencileri, öğretmenleri bırakın, eğer birini sorgulayacaksınız Türkiye’yi adım adım darbeye taşıyanları sorgulayacaksınız.” 

BAKMADAN GEÇME!