Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında başlatılan soruşturmada verilen takipsizlik kararı Yargıtay’dan döndü

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında başlatılan soruşturmada verilen takipsizlik kararı Yargıtay’dan döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 22:55

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü’nün  suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada verilen takipsizlik kararı Yargıtay’dan döndü.

Haberin Devamı

Nazlı İnönü, 18 Aralık 2014 tarihli Hürriyet gazetesinde  yayımlanan röportajında, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kendisini ve eşini ölümle tehdit ettiğini iddia etmiş, iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. İddialar üzerine harekete geçerek re’sen soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hayri ve Nazlı İnönü’yü ifadeye çağırmıştı. İnönü çiftti, savcılık ifadelerinde Mustafa Sarıgül ile oğlu Emir Sarıgül hakkında ‘tehdit’ suçlamasıyla şikâyetçi olmuşlardı.  Savcılık, 4 Şubat 2015 tarihinde konuyla ilgili soruşturmaya yer olmadığına karar vermiş ve Sarıgül hakkında dava açılmamıştı.  

HAKLI OLDUĞUMUTESCİL ETTİ

Yaklaşık bir yıl sonra Şişli Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamayla İnönü - Sarıgül kavgasının bitmediği ortaya çıktı. Açıklamada, İnönü’nün  Adalet Bakanlığı’na başvurarak savcılık kararına itiraz ettiği ve ‘kanun yararına bozma’ talebinde bulunduğu belirtildi. Açıklamada,  “Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 3 Aralık 2015’te savcılığın takipsizlik kararının kanun yararına bozulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Karar, Yargıtay’ın resmi internet sitesinde yayınlandı” denildi.  Açıklamada, Hayri İnönü’nün  şu demecine yer verildi: 

“Daha önce de takipsizlik kararının yerinde olmadığını belirtmiştim. Yargıtay, bu kararıyla haklı olduğumu tescil etti. Yanlış verilen bir kararın bozulması hukuk adına yerinde oldu.” ‘Kanun yararına bozma’, “Hâkim ya da mahkeme tarafından verilen ve temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen kararların, Yargıtay’a bozulma istemiyle gönderilmesi ve davanın açılmasını sağlaması” olarak tanımlanıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!