Muş-Diyarbakır karayoluna çığ düştü

Güncelleme Tarihi:

Muş-Diyarbakır karayoluna çığ düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2009 10:51

MUŞ- Diyarbakır karayoluna dün çığ düştü. Can kaybına yol açmayan çığ karayolunun 3 saat süreyle ulaşıma kapanmasına neden oldu. Yolda, mahsur kalan 8 araçtaki yolcu ve sürücüler, Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Muş- Diyarbakır karayolunun 20’nci kilometresine dün saat 21.00 sıralarında çığ düştü. Kozma Dağı eteğindeki karayoluna çığ düştüğünü görenler durumu cep telefonu ile jandarmaya bildirdi. Muş--Diyarbakır karayolunun her iki kesiminde 20 yolcu ve sürücüyle 8 araç, mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin yoğun çabaları sonucu karayolu kardan temizlendi ve 3 saatlik bir beklemenin ardından ulaşıma açıldı.
Diyarbakır’dan otomobiliyle Muş’a gelen sürücü Yusuf Yıldırım, “Kozma Dağı eteğine dağ gibi çığ geldi. Cep telefonu ile yardım istedik. Üç saatlik bir çaba sonucu yol ulaşıma açıldı” dedi.

Karayolları ekipleri, iki ayrı yere çığ düştüğünü, tipi nedeniyle çalışmaların aksadığını ve açılan bölümlerin tekrar kapandığını söyledi. Sabah saatlerine kadar çalışan Karayolları ekipleri, karayolunun tamamen kardan temizlendiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!