Güncelleme Tarihi:
ALMANYA'nın Münih kentindeki 22. Tekstil ve Kumaş fuarına 50 Türk şirketi katıldı. Bursa İlay Tekstil'in yöneticisi Cemil Parlakay, altıncı kez katıldıklarını belirterek, "Kumaş piyasasında büyük bir rekabet var. Devamlı yeni ürünler geliştirmek gerekiyor. Biz kaliteye ve taklidi zor kumaş üretmeye önem veriyoruz. Bu sıra örme ve baskılı kumaşlar oldukça revaçta. Münih fuarına da örme kumaş ağırlıklı geldik ve oldukça önemli siparişler aldık" diye konuştu. Üretim kadar pazarlamanın da önemli olduğunu vurgulayan Parlakay, “Daha aktif ve daha esnek hareket etmek durumundayız" dedi. Parlakay, Münih fuarının çok yararlı bir pazarlama platformu olduğunu vurguladı. Standa Yunanistan'dan gelen bir müşterinin yüklü bir sipariş verdiği dikkat çekti.
Dünyaya açılmak
Bursa'da üretim yapan Beztaş Tekstil'in sahibi Muammer Acar da, yıllardır Münih fuarına katıldıklarını belirterek, "Artık tüm dünyaya ürün satar hale geldik. Bayan dış giyim ve erkek gömleklik alanında ürettiğimiz kumaşların yüzde 95'ini başta Batı Avrupa ve Amerika olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Şu an Avrupa'ya en çok viskonlu kumaşlar satıyoruz. 1989 yılından beri faaliyet gösteren işletmemizi tam bir entegre tesis haline getirdik. Dokuma, boya, baskı ve büküm tüm işlemler aynı tesiste yapılıyor" diye konuştu.
Çin ile mücadele
Gülcemal Tekstil'in pazarlama sorumlusu Gül Şen ise, üç yıldır Münih Fuarı'na katıldıklarını belirterek, "1967'den beri faaliyet gösteren firmamız ağırlıklı olarak bayan fantezi kumaş alanında üretim yapıyor. Avrupa'da çok önemli pazar ağımız mevcut. Düz kumaş alanında ivme tamamen Çin'den yana kaydı. Ancak işlenmiş kumaş ve fantazi üretim açısından Türkiye çok çok önde. Kısa süreli ürün teslimi, tasarım zenginliği ve ayrıca kalite bakımından Çin Türkiye ile rekabet edemez" dedi.