Münch’ün rekoru Bacon'a geçti

Güncelleme Tarihi:

Münch’ün rekoru Bacona geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 10:26

Francis Bacon’un üç tablodan oluşan “Lucien Freud tasviri”, New York’taki Christie’s Müzayede Evi’nde 142.4 milyon dolar’a satılarak rekor kırdı.

Haberin Devamı

William Acquavella isimli bir sanat kolleksiyoncu 2008’de New York’taki aynı müzayede salonunda 86 milyon dolar’a satın aldığı Bacon’un üç parçadan oluşan tabloları geçen 5 yılda değerini neredeyse ikiye katlayarak yeni bir alıcı buldu.

ÇIĞLIK’IN REKORU KIRILDI

6 dakika süren açık arttırma sonunda 20.Yüzyılın en büyük ressamı olarak kabul edilen ekspresyonist ressam Bacon’ın en tanınmış eserlerinden olan “Three Studies of Lucien Freud”, kimliği gizli yeni sahibine giderken Edward Münch’ün “Çığlık” isimli eserinin geçen yılki 119 milyon dolarlık rekoru da geçilmiş oldu.

SİGMOUND FREUD’UN TORUNU

Bacon’un 1969 yılında yaptığı 3 parçalı tablosu, yakın bir dost ve rakibi olan meslektaşı Lucien Freud’un bir tahta sandalyede değişik pozisyonlarda otururken tasvirini yansıtıyor. Ünlü Nörolog ve psikanaliz Sigmound Freud’un torunu olan Lucien Freud, kariyeri boyunca ünlü tablosunu yapan vatandaşı Bacon’un gölgesinde kalmış ve 2 yıl önce Londra’da vefat etmişti.

Münch’ün rekoru Bacona geçti

Haberin Devamı

SATIŞ REKORU KIRILDI

Müzayede satışa çıkarılan 69 eser içinden sadece 6 adeti alıcı bulamamasına rağmen 691.5 milyon dolar ile müzayede satış rekoru kırıldı.

WARHOL’UN COCA COLA ŞİŞESİNE 57.2 MİLYON DOLAR

Christie’s müzayedesinde satışa çıkarılan diğer eserler arasında Andy Warhol’un 1962 yılında resmettiği “Coca Cola 3” eseri Jose Mugrabi isimli bir kolleksiyoncu tarafından 57.2 milyon dolar’a satın alırken, Jeff Koons’un “Balon Köpek” çalışması telefondaki bir alıcıya 58.4 milyon dolar’a gitti.

Müzayedeye damga vuran diğer satışlar arasında Roy Lichtenstein’in “Seductive Girl” 22 milyon dolar, Gerard Richter’in çalışması Abstraktes Bild, 20.8 milyon dolar, Jackson Pollock’ın “16 Numara” 32.6 milyon dolar ile beklentileri yanıltmadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!