Münazara öncesi İran bombası

Güncelleme Tarihi:

Münazara öncesi İran bombası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 00:00

ABD’de 6 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi bugün Florida’da gerçekleşecek ve sadece dış politikanın ele alınacağı Başkan Obama ve Cumhuriyetçi Mitt Romney arasındaki son münazaraya İran bombası düştü.

Haberin Devamı

New York Times Gazetesi, cumartesi gecesi web sitesine koyduğu bir haberle ABD ve İran’ın Tahran’ın nükleer programı için ABD seçimlerinin ardından bire bir müzakere yapma konusunda prensip anlaşmasına vardığını duyurunca Washington karıştı.

Beyaz Saray, gazetenin adı açıklanmayan üst düzey bir Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberi yalanlayarak, bir anlaşma olmadığını ve diplomatik çözüm için AB yetkilisi Catherine Ashton tarafından temsil edilen 5+1’in (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya) inisiyatif üstlenmeye devam edeceğini söyledi. İran Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamayla haberin doğru olmadığını söyledi. İsrail de böyle ABD-İran görüşmesinden haberdar olmadıklarını duyurdu. Ancak tam da dış politikanın tartışılacağı bugünkü münazaradan önceye denk gelen hikâyenin ardından adı açıklanmayan Amerikalı yetkililer haberin arkasında durmaya devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!