Mumcu kararını açıklıyor

Güncelleme Tarihi:

Mumcu kararını açıklıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2007 12:02

Sağda ittifakta dün tekrar başlayan birleşme umudu bugün Sinan Aygün'ün çabalarıyla sürüyor. Aygün iki liderin yaklaşık 750 metre uzaklıktaki evleri arasında mekik dokdu. Daha sonra Mumcu parti yöneticileriyle toplantı yapma kararı aldı. İşte dakika dakika gelişmeler...

Haberin Devamı

Saat 17.04
-
Ümit selam pazarlıklar sürüyor diyebilir miyiz

Ümit ÇETİN: Sürüyor, biz şu an Anavatan Genel Merkezi'ndeyiz. Kurmaylar ayrıntıları konuşmaya devam ediyor. Mumcu geldikten sonra bu konuda herkesi bilgilendirecek. Biz de merakla bu açıklamayı bekliyoruz.


Saat 16.10
-
Ümit selam açıklama gecikti anlaşılan

Ümit ÇETİN: Evet, son dakikada bile pazarlıklar sürüyor. Bu yüzden açıklamanın yarım saat geç yapılacağı bilgisini aldık.


Saat 15.29
-
Ümit selam bir son dakika gelişmesi var galiba

Ümit ÇETİN: Evet Erkan Mumcu, Anavatan Partisi'nin MKYK Toplantısı öncesi Genel Merkez'de bir

Ümit Çetin / ANKARA

açıklama yapacak.

Saat 14.33
-
Ümit selam, birgelişme var mı?

Ümit ÇETİN: Anavatan Partisi dünden beri DP ile aralarında geçen tartışmaları ve pazarlıkları görüşmek üzere saat  16.00'da Merkez Karar Yürütme Kurulu'nu toplayacak.
Bu toplantıda durum enine boyuna görüşülecek ve büyük ihtimalle bir karar alınacak. 

Saat 14.09
- Ümit merhaba, mekik diplomasi devam ediyor mu?

Ümit Çetin: Sinan Aygün az önce Mumcu'nun evinden ayrıldı ve Ağar'a gitti. Çıkarken bir açıklama yapmadı. Ancak daha sonra kendisine telefonla ulaştığımda bana: "Her şey iyi olsun diye uğraşıyoruz, çaba sarfediyoruz. Henüz bir şey netleşmedi. Bugün iki lideri buluşturmak istiyoruz" dedi.


Saat 12.55
/images/100/0x0/55eb39e5f018fbb8f8b39145
Ümit Çetin:
DP Genel Merkezi'nde Mehmet Ağar'la görüşen Sinan Aygün ve Burhan Özfatura tekrar Erkan Mumcu'nun evine geldi.

Saat 12.20

Ümit Çetin:
Anavatan’dan DP listesine girecekler konusunda pazarlık yapılıyor. Anavatanlılar DP’den biraz listelerini boşaltmalarını istiyorlar. Bunun için de DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın listelerde yer açması bekleniyor.

Saat 11.40
Ümit Çetin:
Sinan Aygün, sabah saat 10.00’da Anavatan lideri Erkan Mumcu’nun evine kahvaltıya geldi. Aday listeleri konuşulduğu kahvaltıya, DP’nin İzmir adaylarından Burhan Özfatura, Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş,  Anavatan Milletvekili Mahmut Koçak da katıldı. Anavatan Partisi’nin seçim listelerinin verilmesinin ardından Demokrat Parti ile nasıl bir işbirliği kurabileceği masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Anavatan Partisi’nin aday listelerini YSK’ya vermesi nedeniyle Erkan Mumcu başta olmak üzere listede adı geçenlerin Demokrat Parti listelerinde yer alamayacağı nedeniyle alternatifler görüşüldü.

Haberin Devamı

DP’nin listesinde boşluklar var ve YSK’ya ek liste verilebiliyor diye biliyoruz. Boşluklara mı girecekler?

Eğer Anavatan Partisi tamamen seçimlere katılmayacağını bildirirse hukuki olarak aday listesi yanmış oluyor. O listede adı geçenler DP’den aday gösterilebilir. Ancak şu an hukuki olarak bu süreç araştırılıyor. Engel olmazsa aday olabilecek. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından Sinan Aygün gazetecilerin “Fotoğrafta fluluk var mı?” sorusu üzerine “Her şey çok iyi fluluk yok.” dedi. İki liderin görüşüp görüşmeyeceği yönündeki soruyu ise Sinan Aygün, “Bugün görüşmeleri planlanıyor. Ancak yeri belli değil.” Yanıtını verdi.

Çalışmak için DP Genel Merkeze giden Sinan Aygün’ün şu dakikalarda Mehmet Ağar’la görüştüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!