Mum ışığında ders çalışan Çiğdem yanarak öldü

Güncelleme Tarihi:

Mum ışığında ders çalışan Çiğdem yanarak öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2005 17:23

Bir yıldır elektriksiz evde yaşayan 8 yaşındaki Çiğdem, çok sevdiği derslerini çalıştığı mumun çıkardığı yangında hayatını kaybetti.

Konya'nın Merkez Karatay İlçesi'nde dün gece yanan 2 katlı ahşap evin küllerinin arasından küçük bir kızın trajedisi çıktı. Yangının elektrik parası ödenemediği için evin aydınlatıldığı mumlardan çıktığı öğrenildi. Yanarak hayatını kaybeden Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi Çiğdem Memili'nin (8) öğretmeni Ali Çınar, elektrik paralarını ödeyemedikleri için mum ışığında ders çalışan Çiğdem'in başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.
Çınar, öğrencisi Çiğdem Memili'nin (8) ölüm haberini okula geldiğinde öğrendiğini belirtti.

BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYDİ

Haberin Çiğdem'in arkadaşlarını, öğretmenlerini ve okul idarecilerini çok üzdüğünü ifade eden Çınar, şunları kaydetti: “Dar gelirli bir ailenin çocuğu olduğunu biliyorduk. Üstelik anne ve babası ayrı yaşıyordu. Bu nedenle psikolojik bir travma içindeydi. Elektrik paralarını ödeyemedikleri için mum ışığında ders çalıştığını söyleyen Çiğdem, başarılı bir öğrenciydi. Biz de bizzat gittik ve evlerinde yaklaşık bir yıldır elektrik olmadığını öğrendik. Terbiyeli, sessiz bir çocuktu. Yanarak ölmüş olması acımızı iki kat daha artırdı.”

Bugün, Memili'nin sırasına “kalbimizde yaşıyorsun” yazısı ve gül koyan arkadaşları ise “O'nu çok seviyorduk. Çalışkan bir arkadaşımızdı. Ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını ve mum ışığında ders çalıştığını hepimiz biliyorduk. Böyle çalışkan bir arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dediler.

BÜYÜKANNE KURTARIRKEN ÖLÜYORDU

Büyük ölçüde yanan ev tamamen boşaltıldı. Evde üç ailenin birlikte yaşadığını ifade eden Çiğdem Memili'nin dayısı Hakan Neng, hurdacılık yaparak geçimlerini sağladıklarını, yangının ardından kış günü sokakta kaldıklarını belirtti.
Merkez Karatay İlçesinde dün gece 2 katlı ahşap evde çıkan yangında Çiğdem Memili ölmüş, yaralanan 1 kişi ile dumandan etkilenen 6 kişi ise farklı hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Ovaloğlu Mahallesi Aladağlı Hoca Sokak'taki tek katlı ahşap ve kerpiçten yapılmış bir evde sabaha karşı yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, tamamen yanan evden yaralı olarak kurtarılan 8 yaşındaki Çiğdem Memili Konya Numune Hastanesi'ne, büyükanne Ayşe Neng (46) ise Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çiğdem Memili, hastanede hayatını kaybetti.
Yangında hafif zehirlenen Mukaddes Memili, Hakan (32), Saadet ve Ali Neng (50) ile Mehmet Ali ve (11) Sevilay Toprak (20) Konya Numune Hastanesi'nde tedavi görüyor. Büyükanne Ayşe Neng'in torunu Çiğdem Memili'yi yangından kurtarırken yaralandığı öğrenildi.
Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!