Mülakatta 'reis' sorusuna yanıt: Piri Reis olur Turgut reis olur

Güncelleme Tarihi:

Mülakatta reis sorusuna yanıt: Piri Reis olur Turgut reis olur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 22:27

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, mülakatta öğretmen adaylarına ‘Reis hakkında ne düşünüyorsun’ diye sorulduğu iddialarıyla ilgili “Böyle bir soru, bizim havuzumuzda yok. Biri sordu diyelim. ‘Turgut Reis’ der, ‘Piri Reis’ der, ne zararı var” dedi. Ankara Çağrı Koleji’nin ilkokul bölümünün açılışına katılan Yılmaz, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÖZEL SEKTÖRLE YAPARIZ
“(Tam gün eğitim) İkili eğitimi kaldırıyoruz. İkili eğitimin lise dahil eğitimdeki oranı yüzde 37. Kaynak milletin kendisidir. Bugün burada okulu kim açtı? Özel sektör. Özel sektörle birlikte biz 77 bin dersliği yaparız. (5’inci sınıfın yabancı dil hazırlık olması) 5’inci sınıflarda İngilizce var ancak hazırlık mahiyetini kazanır şekilde. İngilizce’nin ağırlık seviyesini artıracağız. Okullarımızdan mezun olan öğrencilerimiz ana diline nasıl hâkimse bir başka dile de o derece hâkim olsun, okusun, okuduğunu anlayabilsin. Yabancı dil Fransızca, Almanca, İngilizce ve Arapça olabilir. Hangisinin ikinci yabancı dil olacağına okul aile birlikleri yani veliler karar verecek.

BUNUN NE ZARARI VAR
(Sözleşmeli öğretmen mülakatları) Mülakatla ilgili yapılan tartışmalar doğru değil. Bu tartışmalar mülakatların üzerine gölge düşürmek, kafada soru işaretleri oluşturmak içindir. Komisyonda görevli olacakları eğitime aldık, ‘Sizlere bu soru havuzunu veriyoruz, bu soru havuzunun dışında hiçbir soru sorulmayacak’ dedik. Adaylar önlerine koyulan iki kupadan soru çekiyor. Böyle bir soru bizim havuzumuzda yok. Bir tanesi sordu diyelim, ‘Reis hakkında ne düşünüyorsun?’ diye. Bu mülakatı haksız yere mi düşürür? Kişi onun hakkında ne düşündüğünü söyler, sever sevmez, beğenir beğenmez. ‘Turgut Reis’ der, ‘Piri Reis’ der veya bir başka reis, onun hakkında da fikrini söylesin, bunun ne zararı var?

Haberin Devamı


İKİLİ EĞİTİMİ KALDIRABİLİRİZ
(Öğretmen açığı) Mevcut öğretmenlerimiz yeterli. Ancak onlarla ilave bir düzenleme, çalışma yapmamız gerekir diye düşünüyoruz. Mevcut öğretmenlerimizle dahi biz ikili öğretimi kaldırabiliriz. İkili eğitime katılan öğretmenimiz, pekala tekli eğitimi de yapar.” 

Mülakatta reis sorusuna yanıt: Piri Reis olur Turgut reis olur


OKULDAKİ TABELA: TÜRK'ÜN ANAYASASINA HAK YOL İSLAM YAZACAĞIZ
MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’la birlikte Çağrı Koleji’nin ilkokul bölümünün açılış törenine katıldı. Öğrencilerin mehteran gösterisi, 15 Temmuz şiiri okuması ve kılıç kalkan oyunlarıyla başlayan törende okulun, ‘Oku’, ‘Allah, insanı bir kan pıhtısından yarattı’ gibi ayetlerin yer aldığı tanıtım filmi gösterildi. Okulun lise binasının dış cephesinde yer alan Abdurrahim Karakoç’un ‘Hak Yol İslam’ şiiri ile şiirin altına yazılan “Türk’ün anayasasına hak yol İslam yazacağız” ifadesinin yer alması dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME!