Muhtarlardan belediyeye partizanlık suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlardan belediyeye partizanlık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 15:40

KAYSERİ Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Güzelcelioğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin ramazan ayında 9 bin kişiye gıda yardımı yaparken muhtarlardan görüş almadığını belirterek, “Yardıma ihtiyacı olanları, mahallelerde görevlendirilen partililer yaptı. Bu iaşelerin kimlere verildiğini bilmek istiyoruz” dedi.

Kayseri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Güzelcelioğlu ve Yönetim Kurulu üyesi muhtarlar, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Güzelcelioğlu, Cemiyeti Başkanı Recep Bulut'la görüşürken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın muhtarlara randevu vermediğini ve sorunlarını dinlemediğini iddia etti. Güzelcelioğlu, şöyle dedi:

“Belediyeler, ramazanda 9 bin paketi dağıttığını açıkladı. Ama, bu iaşelerin kimlere verileceği konusunda muhtarlardan görüş almadı. Belediyeler, mahallelerde kendi partililerine görev verdi ve yardım yapılacak isimleri onlar belirledi. İaşe yardımında ve aşevinden yemek verilmesi konusunda muhtarlardan görüş alınmıyor. İçişleri Bakanlığı, muhtarlardan fakirlik ilmuhaberi alınması gerektiğini söylüyor. Bu yardımların kimlere yapıldığını öğrenmek istiyoruz. Mahallelerdeki fakirleri belirleyerek belediyeye bildirdik. Ancak, yardım sağlayamadık.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin mahalle muhtarlarını yok saydığını, mahallelere götüreceği hizmetleri muhtarlar yerine, partililerle belirlediğini öne süren Güzelcelioğlu, “Başkan muhtarları baskı altına almaya çalışıyor. ‘Başkan Özhaseki'nin bir ayağı Ankara'da diğer ayağı yurt dışında. ‘Milletvekili olacağım diye, mahallelere hizmet götürmüyor’ dediğim için hakkımda 30 bin YTL'lik dava açtı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!