Muhtar'ın miras dehşeti: 2 ölü, 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Muhtarın miras dehşeti: 2 ölü, 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 13:04

ÇORUM’un Uğurludağ İlçesi Yarımca Köyü Muhtarı 53 yaşındaki Halit Denden, evde miras yüzünden babası 73 yaşındaki Arif Denden'le tartıştı, dehşet saçtı. Babasına ateş eden Denden, araya giren oğlu 24 yaşındaki Kenan Denden'e de ateş etti. Çığrından çıkan Denden, daha sonra odada bulunan iki gelinini de vurdu. Kurşunlara hedef olan Kenan Denden ile diğer oğlunun eşi 20 yaşındaki Filiz Denden öldü. Yaralı kurtulan Kenan Denden'in eşi Yurdagül Denden ile dede Arif Denden hastaneye kaldırılırken, aile faciasına yaratan muhtar Denden her yerde aranıyor.

Haberin Devamı

İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki 332 nüfuslu Yarımca Köyü'nü şoke eden olayda, dün akşam saatlerinde evine gelen muhtar Halit Denden, sahip oldukları arazinin bölüşümünde anlaşamadığı babası Arif Denden'le yine tartıştı. Alevlenen sözlü tartışmada öfkesine hakim olamayan muhtar Denden, belinden çektiği ruhsatlı tabancasıyla babasına ateş etti.

Engel olmaya çalışan oğlu Kenan Denden de babasıyla dedesinin arasına girdi. Muhtar Denden oğlu Kenan'a da ateş etti. Çılgına dönen muhtar Denden daha sonra odada bulunan gelinleri Filiz ve Yurdagül Denden'e de ateş ederek evden uzaklaştı. 19 TF 597 plakalı otomobiliyle kaçan muhtar Denden'in dehşetinden diğer oğlu Filiz Denden'in kocası bahçede olduğu için kurtuldu.

Kan gölüne dönen evde Kenan Denden ile muhtar Denden'in diğer oğlunun eşi Filiz Denden yaşamını yitirirken, hafif yaralı kurtulan Arif Denden ile Yurdagül Denden, komşularının yardımıyla kaldırıldıkları Çorum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri evde 18 boş kovan bulurken, kaçan muhtar Halit Denden'in yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!