Güncelleme Tarihi:
CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, Genel Kurul’da partisinin okullardaki şiddet ve madde bağımlılığının tehlike ve nedenlerinin araştırılması için TBMM’ye verilen grup önergesi hakkında söz aldı.
İNCE, KÜRSÜDE BÖYLE İSYAN ETTİ / FOTO GALERİ
İŞTE İNCE'NİN DAVETİYE KIZGINLIĞI / WEB TV
İlk olarak milletvekili Kamer Genç’in konuşması sırasında kürsüden itilerek indilmesine değinen İnce, "Burada geçtiğimiz gün bir zorbalık oldu. Kürsüdeki milletvekilimiz itildi. Merak etmeyin bugün olmaz. Onu yapan kişi şöyle bakar; CHP grubunda az kişi var ve sonra kürsüdekine bakar belli bir yaşta mı onu itekleyebilirmiyim ancak o zaman gelebilir. Bugün birşey olmaz" dedi.
Muharrem İnce, konuşmasının devamında TBMM Başkanlığı tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma davetiyesi ile bu yıl ilk kez Meclis’te anılacak olan Sultan 1. Abdülmecit ile ilgili davetiyeleri eleştirdi. İki davetiyeyi de elinde gösteren Muharrem İnce, "Padişahlığa özenen bir Meclis Başkanı var. İşte 10 kasım davetiyeleri. Kağıda yazılmış ve fotokopi bir davetiye. Burada da Abdülmecit için hazırlanan davetiye. Yazıklar olsun size. Şu davetiyelere bakın" dedi.
Kürsünün milletin olduğunu ve milletvekilinin sesinin kesilmesinin milletin sesinin kesilmesi olduğu söyleyen Muharrem İnce, şöyle konuştu:
"Haddinizi bilin diyorum. Siz şiddeti saldırı amaçlı yapıyorsunuz. Biz şiddeti savunma amaçlı anıyoruz. Eşkiyayı Meclis’e hükümdar etmeyiz. Zannetmeyiniz ki savaş baltalarını gömdüysek yerini unutmadık. ’Siyaseti beyaz kefenler içinde yapıyoruz’ diyen Başbakan Erdoğan’a sesleniyorum. Biz bu topraklarda kefensiz yatanların torunlarıyız. Biz siyaseti böyle yapıyoruz. Herkes haddini bilsin. TBMM’de hiçkimse padişahlık özentisi yapamaz. Atatürk’e hakaret edemez. Hakkı da değildir, haddi de değildir. Haddini de bildiririz."
PADİŞAH AÇILIMI / YILMAZ ÖZDİL YAZIYOR
TBMM BAŞKANI ÇİÇEK'TEN AÇIKLAMA
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bir gazetecinin CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, dün TBMM Genel Kurulunda davetiyeler konusunda eleştirilerde bulunduğunu söylemesi üzerine, Sultan Abdülmecit'in ölümünün 150. yılı nedeniyle İstanbul'da yapılacak sempozyumun 17 Kasım'da değil, 18 Kasım'da yapılacağını hatırlattı.
“Davetiye ayrıdır, duyuru ayrıdır. Atatürk'e hepimizin çok şey borçlu olduğumuzun farkında olmalıyız. Bunun ayrıca davetiye yoluyla olmasına gerek yok” diyen Çiçek, o gün Meclis'te yapılacak çelenk koyma ve saygı duruşu duyurusunun yapıldığını, bundan farklı anlam çıkarmanın doğru olmayacağını kaydetti. Çiçek, Meclis Başkanı'nın bir grup başkanvekili ile polemiğe girmesinin çok doğru olmayacağını ifade etti.