Muğla Menteşe'de orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Muğla Menteşede orman yangını
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2024 09:08

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangını 4'üncü gününde havadan ve karadan müdahale sonrası kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Menteşe ilçesi Turnalı mevkisindeki ormanda 18 Ekim'de saat 03.30 sıralarında yangın çıktı. Ormandan yükselen dumanı fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmalarına 313 personel katıldı, 130 müdahale aracı, 45 arazöz, 12 su tankeri, 13 iş makinesi, 16 helikopter ve 8 uçak ile müdahale edildi. İlk belirlemelere göre elektrik tellerinden kaynaklandığı belirlenen yangın, dün saat 13.30'da itibariyle kısmen kontrol altına alındı.

Muğla Menteşede orman yangını

Havanın kararmasıyla ara verilen uçak ve helikopterlerle müdahaleye bugün, günün ilk ışıklarıyla yeniden başlandı. Ekiplerin çalışması sürerken, Sahil Güvenlik unsurları da aldıkları tedbirlerle hava araçlarının daha güvenli alanlardan su almasını sağlıyor.

Haberin Devamı

KONTROL ALTINA ALINDI

Orman Genel Müdürlüğü, 'Menteşe'de sarp ve dağlık arazide yürttüğünüz mücadelede, bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mutlu sona ulaştık. Yeşil Vatan için mücadele eden bütün kahramanlarımıza, bizlerle birlikte tek yürek olan kurumlarımıza, STK'larımıza, gönüllülerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.' açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!