Müftü ile müezzinin bağış kapışması

Güncelleme Tarihi:

Müftü ile müezzinin bağış kapışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Edirne'de Mimar Sinan'ın muhteşem eseri Selimiye Camii'nde toplanan milyarlarca liralık yardım paraları Edirne Müftüsü Adil Erbay ile caminin Başmüezzini Nadi Ersoy'un arasını açtı. Yılda 20 milyar lirayı aşan yardım parasının makbuzla toplanmasını isteyen müftü ile buna karşı çıkan başmüezzin birbirlerine 'rant suçlamasında' bulundu. Müftü Erbay'ın, makam odasında gırtlağına sarıldığı Başmüezzin Ersoy'u, odadakiler kurtardı.

Edirne Müftüsü Adil Erbay, Selimiye Camii Başmüezzini Nadi Ersoy'un yardım paralarından rant sağladığını iddia etti. Erbay, kendisinin yardımların makbuzla toplanmasını sağladığını ve bir kişiyi de görevlendirdiğini anlatarak, şu iddialarda bulundu:

‘‘Camiye yapılan yardımların her kuruşu denetim altına girdi. Bu arkadaş bundan rahatsız oldu. Bu görevliyi baskı altına alarak yıldırmaya çalışıyorlar. Daha önce vatandaşlardan sürekli şikayet mektupları aldım. Minareye çıkmak isteyen ziyaretçilerden bile para istemişler. Başmüezzin, geliri kesildiği için böyle davranıyor.’’

Başmüezzin Ersoy'a saldırmadığını söyleyen Müftü Adil Erbay, ‘‘Makamımda toplantı yaptım, azarladım ama gırtladığına yapışmadım. Toplantıda diğer din adamları da vardı. Eğer dayak olayı varsa neden gidip polise savcılığa başvurmadı’’ diye konuştu.

Başmüezzin 60 yaşındaki Nadi Ersoy ise 34 yıldır camide görev yaptığını anlattı. Ersoy, camide para toplanmasından utanç duyduğunu belirterek, ‘‘Burada toplanan paraların akibetinin ne olduğunu kimse bilmiyor. Vatandaşlar camiye para yardımında bulunmasın’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!