Müdürler yine söz geçiremedi

Güncelleme Tarihi:

Müdürler yine söz geçiremedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Adana, Mersin, İzmir, Gaziantep ve Antalya meydanları çevik kuvvetin protesto yürüyüşlerine sahne oldu. Kendilerini durdurmak isteyen müdürlerini itip-kakan polisler, yürüyüşlerini tamamladıktan sonra görev yerlerine döndü.

Hükümet ve af aleyhtarı sloganlar atan öfkeli polislerin, kendilerini durdurmak için önlerine atlayan müdürlerini ve amirlerini itekleyerek yürüyüş yaptı.

MERSİN

Saat 10.00'da Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde toplanan yaklaşık 300 polis, yürüyüş yaptı. Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı İstasyon alanında grubun önüne keserek, ‘‘Çocuklar yürümeyin. Gereken yerine getirilecek’’ diyerek önlemeye çalıştı. Ancak polisler Bahçekapılı'yı hiç dinlemeden eylemi sürdürdü. Cumhuriyet Alanı'nda İstiklal Marşı okuyan polisler, otobüslerle çevik kuvvet merkezine döndü.

İZMİR

800 polis memuru dün Bozyaka Şube Müdürlüğü'nden Konak'a sloganlar atarak yürüyüş yaptı. İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, makam otomobiliyle gelerek gruba müdahale etmek istedi. Grup ise ‘‘Yuh’’ sesleriyle Yücesan'ın makam aracına vurarak yürüyüşe devam etti. Yücesan, Valilik önünde gruptaki bir polisin yakasına sarıldı. İtiş-kakış sürerken, Yücesan'ın yakın korumaları ve çevik kuvvetin müdür ve amirleri araya girerek grubu sakinleştirdi.

GAZİANTEP

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden sabah çıkan yaklaşık bin polis şiddetli yağmur altında, sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Emniyet Müdürü Ali Kalkan, bir polis minibüsü ile önlerini kesip, eyleme son verme çağrısı yaptı. Kalkan'ın bu çağrısına polisler slogan ve alkışlarla yanıt verdi. Yürüyüşten sonra polisler görevlerine döndü.

ADANA

İlk eylem önceki gece şehit polis Mehmet Ali Acuz'un cenazesinin İstanbul'dan Adana havalimanına getirilmesi sırasında oldu. Cenazeyi karşılayan yaklaşık 300 polis gösteri yaptı. Dün sabah 08.30'da da Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nden çıkan yaklaşık 500 polis, ellerinde bayrak yürüyüşe başladı. Sık sık tekbir getiren, ‘‘Kana kan, dişe diş intikam’’ sloganı atan polisler, amirlerini dinlemedi. Polislerle amirleri arasında itiş-kakış oldu. 3 kez önlerine geçip durdurmak isteyen, ancak kenara iteklenen Emniyet Müdürü Şükrü Yetimoğlu, emrini dinlemeyen polislere ‘‘Yazıklar olsun’’ diye bağırdı.

ANTALYA

Çevik kuvvet polisleri, Antalyaspor-Beşiktaş arasındaki kupa maçı öncesi sokağa dökülüp eylem yaptı. Yaklaşık 500 polis, amirlerini dinlemeyerek, tabancalarını havaya kaldırıp ‘‘Devletin ayıbı’’ diye bağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!