Mucize bebek taburcu edildi

Güncelleme Tarihi:

Mucize bebek taburcu edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2009 12:27

İZMİT’te özel bir hastanede 23 haftalık ve 490 gram dünyaya gelen ve 4 ay süreyle kuvözde özel bakım uygulanan parmak bebek, 1 kilo 450 gram ağırlığa ulaştıktan sonra taburcu edildi.

Kocaeli Başiskele'de oturan 27 yaşındaki Nazan ve 34 yaşındaki Gökhan Güreli çiftinin ilk bebekleri olan ve Ecrin, 9 Kasım 2009 tarihinde 23 haftalık olarak 490 gram dünyaya geldi, ikizi ise doğumdan hemen sonra öldü. Bugüne kadar 25 haftalıktan daha az süren hamilelik sonucu dünyaya gelen bebeklerin yaşamaması nedeniyle fazla umut beslemeyan Ecrin bebek, bir mucizeyi gerçekleştirilerek, akciğerleri de tam gelişmemiş olmasına rağmen solunum cihazına bağlı olarak kuvözde müthiş bir gelişme gösterdi.

Yoğun bakım ünitesi sorumlusu Uzman Dr. Erdinç Gözcü, yaşama tutunabilmesi için büyük bir çaba harcandığını belirttiği Ecrin bebeğin bir mucizeyi gerçekleştirdiğini söyledi. Anne Nazan ve baba Gökhan Güreli’nin belirli aralıklarla hastanede görmeye geldiği Ecrin bebek, 4 aylık süre sonunda 490 gramdan 1 kilo 450 grama ulaştı. Anne Nazan Güreli, iki gün hastanede bebeğiyle kaldı. Bebeğin sağlık durumu ve gelişiminin normal seyrettiğinin gözlemlenmesi ve anne sütü ile de beslenebilir hale gelmesi üzerine Ecrin bebek dün tburcu oldu ve ailesine teslim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!