Mücevherler eski eşe

Güncelleme Tarihi:

Mücevherler eski eşe
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 00:00

İstanbul Boğazı’ndaki ünlü Kıbrıslı Yalısı’nın sahibi olan Üzümcü ailesinde miras savaşı sürüyor.

450 milyon liralık miras yüzünden annesi ve kızkardeşiyle mahkemelik olan Ümran Güngör Üzümcü’nün, boşandığı eşine de mahkeme kararıyla milyonlarca dolar değerindeki mücevherlerin yarısını verdiği ortaya çıktı.

İSTANBUL Boğazı’ndaki 64 metre cepheli ünlü Kıbrıslı Yalısı’nın sahibi olan Üzümcü Ailesi’nin anne-kızıyla, ABD vatandaşı oğul Ümran Güngör Üzümcü arasında başlayan miras savaşı sürüyor.

Ümran Güngör Üzümcü, 1999 yılında Türkiye’de boşandığı eşiyle de servet paylaşımı yüzünden ABD mahkemelerinde karşı karşıya gelmişti. 2005 yılındaki mahkeme milyonlarca dolar değerindeki mücevherlerin yarısının Melahat Hanım’a, diğer yarısı ve tabloların Ümran Bey’e verilmesine karar vermişti. Taraflar temyize gitmiş, geçen temmuz ayında alt mahkemenin kararı onaylanmıştı.

Hürriyet’in ele geçirdiği Los Angeles’teki temyiz mahkemesi tutanaklarına göre, Ümran Üzümcü, mücevherleri eşi için değil, kendi koleksiyonu için aldığını iddia ediyordu. Melahat Üzümcü ise mücevherler ve tabloların eşi tarafından kendisine hediye edildiğini, dolayısıyla kendisinde kalması gerektiğini öne sürüyordu. Los Angeles’teki mahkemede, üzerinde takılarla davetlerde çekilmiş fotoğrafları gösteren Melahat Üzümcü, eşinin hediyesi olduğunu kanıtladığı tüm mücevherlere bu sayede sahip olmayı başardı.

Melahat Üzümcü, eşinin kendisine üç tablo hediye ettiğini de öne sürdü. Bu tablolardan birisini mahkeme giderleri için sattığını, diğer ikisinin ise Ivan Ayvazovski’nin eseri "İstanbul Manzarası" ve bir başka oryantalist olan Rudolf Ernst’ün "Harem’de" isimli tabloları olduğunu belirten Üzümcü, bunların da kendisinde kalmasını istedi. Mahkeme ise, Ümran Üzümcü tarafından satın alınan ve çiftin ortak kullanım alanında bulunan eserlerin hediye olmadığına hükmederek tabloları kocaya verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!