Mücella Yapıcı ve 11 kişiye tutuklama istemi

Güncelleme Tarihi:

Mücella Yapıcı ve 11 kişiye tutuklama istemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 15:14

Taksim'deki Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan bugün adliyeye sevkedilenlerden aralarında Mücella Yapıcı ile Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 12 kişi, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Yapıcı ve Çerkezoğlu ile birlikte 5 kişiye ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçlaması yöneltildi.

Haberin Devamı

Gezi Parkı’yla ilgili pazartesi günü Taksim’de çıkan olaylar sonrası gözaltına alınan 8’i kadın 49 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Sağlık sorunları nedeniyle dün emniyetten serbest bırakılan Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ifade vermek için adliyeye geldi. Şüpheliler yaklaşık 5 saat savcılık tarafından sorgulandı.

38 KİŞİ SERBEST, 12 KİŞİYE TUTUKLAMA İSTEMİ

Sorgunun ardından 38 kişi ‘delil yetersizliğinden’ serbest bırakıldı. 12 kişi ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

ÖRGÜT KURMA SUÇLAMASI

Aralarında Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişiye ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ polise mukavemet’ ve ‘gösteri kanuna muhalefet’ suçlaması yöneltildi.

Tutuklaması istenilen diğer 7 kişiye ise ‘polise mukavemet’ ve ‘gösteri kanuna muhalefet’ suçlaması yöneltildi.

Mücella Yapıcı ve 11 kişiye tutuklama istemi
NEZARETHANEDEN FOTOĞRAF
Gezi Parkı’yla ilgili pazartesi günü Taksim’de çıkan olaylar sonrası gözaltına alınanlar Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Bu ara gözaltındakilerin nezarethanede çekilen bir fotoğrafları da Twitter'da paylaşıldı.
Detayı için tıklayınız

Mahkemeye sevk edilen 12 şüphelinin isimleri şöyle; Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Akif Burak Atlar, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender İmrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aykaç, Aral Demircan ve Erdem Ateş. Şüpheliler nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!