Mücadelemiz AKP devletiyle

Güncelleme Tarihi:

Mücadelemiz AKP devletiyle
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 00:00

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Biz AKP ile değil, AKP’nin tek devletiyle mücadele ediyoruz. Vali, kaymakam, devlet AKP’nin politikalarını uyguluyor. Her şey AKP’nin talimatlarıyla yürüyor. Devlet dediğimiz bağımsız bir kurum yok” dedi. CNN TÜRK’te konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’nin etkili muhalefetinin Başbakan Erdoğan’ın sinirini bozduğunu söyledi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununun çözümünde CHP’nin hazırladığı yol haritasını görüşmek üzere Sayın Başbakan’dan randevu talebinde bulunduk. Çünkü bu sorun tek başına bir siyasi iktidarın çözebileceği bir sorun olmaktan çıkmış. Şehit aileleri, ‘Gidin, iktidara katkı verin’ diyor. Biz de düşündük ve bunu hazırladık. Analar ağlamasın edebiyatıyla bu olmuyor. Eminim aynı duygular Sayın Başbakan’a da aktarılmıştır. Umarım bir randevu verir” dedi. CNN TÜRK’te yayınlanan ‘Medya Mahallesi’ programına katılan Kılıçdaroğlu, son dönemde yaşanan din referanslı tartışma hatırlatılınca da, “Din ve ticaret, din ve siyaset bir arada gitmez. Dini siyasette ve ticarette kullanmaya başladığınız andan itibaren dine, mütedeyyin vatandaşlarımızın duygularına ihanet ediyorsunuz demektir. İstanbul siluetinde arka planda görülen yüksek binalar, dinin ranta teslim edildiğinin kanıtıdır. ‘Faiz haram’ deniyor, en yüksek faiz bizde. ‘Helal gıda’ diyorlar, bugüne kadar haram mı yedik?” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Baldırıçıplaktan

Bu 30-35 yıllık bir sorun. Bugüne kadar siyaset buna çözüm üretmedi. Hükümet programında bu konuda tek kelime yok. Hazırladığımız yol haritası usule yönelik. Olayı polise, güvenlik güçlerine emanet ettik, ‘İki baldırıçıplak’ edebiyatı yaptık, olay bu noktaya geldi. Siyaset, artık çözüm üretmek zorundadır.

CHP sinirini bozuyor

Bazı seçmenlerimiz, ‘Başbakan’a yanıt vermek yerine, kendi projelerinizi, kendi düşüncelerinizi anlatın’ diyor. Buna karşın bazı partililerimiz ise ‘Başbakan’ın söyledikleri doğru değil. Neden gerçekleri söylemiyorsunuz’ diyor. Bunları dengelemeye çalışıyoruz. Ancak bir gerçek var ki CHP’nin etkili muhalefeti, Sayın Başbakan’ın sinirini bozuyor.

AKP’nin tek devleti

Biz AKP ile değil, AKP’nin tek devletiyle mücadele ediyoruz. Vali, kaymakam, devlet AKP’nin politikalarını uyguluyor. Her şey AKP’nin talimatlarıyla yürüyor. Devlet dediğimiz bağımsız bir kurum yok. Devletle iç içe geçmiş bir siyasi parti var. Yargıya gidiyorsunuz, yargıcın tümüyle siyasi otoritenin emrine girdiği görüntüsü var. Yasama organına gidiyorsunuz, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ‘Benim elim kolum bağlı bir şey yapamıyorum’ diyor. CHP’nin muhalefet etmekte karşılaştığı sıkıntıları herkesin tahmin etmesi lazım.

Haberin Devamı

Yoklamayla adalet

Hapisteki milletvekilleriyle ilgili Sayın TBMM Başkanı 3 grup başkanvekilini çağırdı. Mutabakat sağlandı, AKP grup başkanvekillerine gönderildi. Yanıt bir demokrasi ayıbı; ‘Kamuoyu yoklaması yaptık; milletvekilleri içeride kalmalı.’ Kamuoyu yoklamasıyla adalet mi dağıtılır? Her şey kamuoyu yoklaması mı? Tarihte tek bir insan dünya yuvarlak diyordu. Kamuoyuyla baksanız, düz olduğunu mu kabul edecektiniz?

Sarıgül’e itiraz olmaz

Kılıçdaroğlu, CHP ile yolları ayrılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün tekrar CHP’ye dönme ihtimalinin olup olmadığına dair soruya ise “Özel bir davet düşünmüyoruz. Çağrıyı herkese yapıyoruz. Sayın Sarıgül de partimize gelip üye olmak isterse itirazımız olmaz” yanıtını verdi.  

Güç birliği

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU, dün Ankara’da Hatay Günleri etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, Atatürk Kültür Merkezi’nde yöresel yemeklerin tanıtımı için kurulan standları tek tek gezen Kılıçdaroğlu farklı lezzetlerini tatmaktan kendini alamadı. Kendisine büyük ilgi gösteren vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, Superman ve Batman kıyafeti giymiş iki kişiyle de poz verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!