MTV ve araç vergi borcu sorgulama!

Güncelleme Tarihi:

MTV ve araç vergi borcu sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 17:22

Günümüzde internet teknolojilerin gelişmesiyle beraber Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet vergi dairesi web sayfası üzerinden vergi borcu sorgulama ve ödeme gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Online vergi ödemesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Kamu hizmetlerinin çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlara ulaşmasına katkı sağlayan internet teknolojilerini günümüzde pek çok kamu kurumu aktif bir şekilde kullanıyor. Vatandaşların kamu dairelerine giderek vakit kaybı yaşamasına engelleyen bu hizmetleri kullanan kamu kurumları arasında Gelir İdaresi Başkanlığı da bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait İnternet Vergi Dairesi web portalı vatandaşın dakikalar içerisinde en güncel araç vergi borç durumunu öğrenebilmesini sağlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sisteminde yer alan resmi araç bilgilerine erişim sağlanabildiği için  son derece yoğun bir şekilde sorgulama yapılan dijital bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor.

Motorlu Taşıtlar kapsamında kullandığı ya da satın almayı planladığı araca ait herhangi bir vergi borcu olup, olmadığını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet vergi dairesi web sayfası üzerinden öğrenebilen vatandaş, ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından kolay bir şekilde araç vergi borcu sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

ARAÇ BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Araç almak isteyenlerin merak ettikleri konulardan biri olan araç borç sorgusu da online görülebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait İnternet Vergi Dairesi’nden motorlu taşıt sorgulaması yapılabiliyor. Sorgulama yapabilmek için aracın plakası, araç sahibinin T.C. Kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve aracın tescil tarihi bilinmelidir. Sorgulama sonucunda araca ait borç olup olmadığını öğrenebildiğiniz gibi çıkan borcu da kredi kartıyla ödeyebilirsiniz.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

ARAÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Araç sorgulamasını e-Devlet sisteminden yapabilmek için ilk olarak www.turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bir sonraki adımda ise e-Hizmetler kategorisinde yer alan harflerden işlem yapılacak kurumun baş harfini bulup tıklayınız. Araç sorgulaması Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer aldığı için “E” harfi tıklanmalıdır. Bu işlemi de tamamladıktan sonra kurumun başlığı altında yer alan “Araç Sorgulama” işlemi seçilmelidir. Seçim yaptıktan sonra ise açılacak ekrandaki “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna basılmalıdır. Bu butona bastıktan sonra ise açılacak ekranda ilgili kısımlara yukarıda bahsedilen 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanılarak sisteme girmelidir. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

PLAKA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Plaka sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir. Bu seçeneği seçtikten sonra açılan sayfaya T.C. kimlik numarasını, adını, soyadını ve doğum tarihini girmelidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdikten sonra sorgulama sayfasına yönlendireceksiniz. Bu sayfadan araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Seçtikten sonra araç plaka numarasını ve tescil belge seri ve numarasını girmeniz gereklidir. Bu şekilde plakanın üzerinde trafik cezası olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

TRAMER HASAR KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi web sitesi üzerinden aracın online tramer hasar kaydı sorgulamasını da gerçekleştirebilirsiniz. Kaza Tespit Tutanağı Sorgula menüsünden tramer hasar kaydı sorgulaması üç farklı şekilde yapılabiliyor. Plakanın yanı sıra sürücünün TC kimlik numarası, sigortalı TC kimlik numarası veya sigortalı vergi kimlik numarasından birinin mutlaka bilinmesi gerekiyor. Kaza Tespit Tutanağı Sorgula menüsünde hasar kaydını sorgulamak için aracın plakasını, sürücünün T.C. kimlik numarasını ve güvenlik kodunu girip, ara butonuna bastıktan sonra ekranda aracın son durumuyla ilgili bilgileri görebilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!