MSÜ başvurularında son günler! MSÜ 2020 sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

MSÜ başvurularında son günler MSÜ 2020 sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2020 11:58

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ-2020) başvuruları devam ediyor. MSÜ başvuruları elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden yapılabiliyor. Peki, MSÜ sınavı başvurularında son gün ne zaman?

Haberin Devamı

Milli Savunma Üniversitesi'ne (MSÜ) girişte uygulanacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ-2020) başvurularına ilişkin detaylar merak konusu oldu. TSK'da çalışma hayali kuran gençlerin beklediği MSÜ
sınavının başvurularında son viraja girildi. İşte, konuya dair merak edilen ayrıntılar...

BAŞVURULAR O TARİHTE BİTECEK

MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için 10 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden 10 Şubat'a kadar yapabilecek.

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

Sınav, 29 Mart 2020 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecektir.

Haberin Devamı

MSÜ SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MSÜ başvurusu sonrasında para yatırma işlemini gerçekleştirecek olan öğrenciler, bu aşamayı tamamladıktan sonra 29 Mart 2020 tarihine kadar 100 lira olan MSÜ başvuru ücreti ödemesini gerçekleştirecek. 'Başvuru işlemi ÖSYM'ye bildirilmiştir' yazısının ardından ücret ödemeleri ile birlikte MSÜ başvuru işlemini tamamlayacak olan öğrenciler, bu aşamalarda E-Okul üzerindeki bilgilerinin güncel olduğuna da emin olacak. Bilgileri eski olan mezun adaylar Milli Eğitim Müdürlüklerine, son sınıf öğrencileri ise kendi okullarına başvuracak.

MSÜ başvurusu için öncelikle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) kullanıcı adı ve şifresine sahip olmak gerekecek.

Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adaylar, ÖSYM’nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak ÖSYM Başvuru Merkezlerine şahsen başvuracak.

Bir Başvuru Merkezinden başvuracak adayların başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte aşağıdaki kimlik belgelerinden birinin aslını yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak:

*Nüfus cüzdanı
*T.C. Kimlik Kartı
*Geçerlilik süresi dolmamış pasaport

Sınav Ücretinin Yatırılması: Adaylar, başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacak. 7 Ocak-10 Şubat 2020 tarihleri arasında 2020-MSÜ başvurusunu yapmayan adaylar, geç başvuru gününde (25 Şubat 2020 tarihinde) 2020-MSÜ başvurularını yapabileceklerdir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvurunun yapıldığı gün (25 Şubat 2020 tarihinde) sadece ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir.

Haberin Devamı

MSÜ SINAVI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!