Güncelleme Tarihi:
Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Bozkurt, hastanenin travma, kardiyovasküler cerrahi, kardiyoloji, transplantasyon ve nefroloji dallarında çalışacak ileri bir merkez haline getirilmesi için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.
Hastanede bütün cerrahi dalların bulunduğunu, son olarak ortopedi kliniğinin de hizmet vermeye başladığını kaydeden Bozkurt, bu birimde sporcu sağlığı ve spor travmatolojisi bölümünün açılmasının planlandığını söyledi. Bozkurt, sporculara cerrahi müdahalede bulunulabilecek birimde fizik tedavi ve rehabilitasyon imkanı da olacağını kaydetti.
Bugüne kadar hastanede 300'e yakın böbrek nakli yapıldığını, yeni ameliyathanelerle bu sayının artacağını, ayrıca karaciğer nakli de yapılmaya başlanacağını ifade eden Bozkurt, yoğun bakım yatak sayısının da artırılacağını söyledi. Bozkurt, halen 11 yataklı kalp-damar, 9 yataklı kardiyoloji, 4 de genel cerrahi yoğun bakım yatağı bulunan hastaneye toplam 18 nöroloji, beyin cerrahi ve dahiliye yoğun bakım yatağı açılacağını söyledi.
MOTOSİKLETLİ ACİL HEKİMLERİ
Hangarlı bir helikopter pistine sahip hastanenin acil vakalara müdahale yönünden de etkili hale getirileceğini bildiren Bozkurt, Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün ilk etapta hastane acilinde 5 motosikletli hekim görevlendirmeyi planladığını söyledi.
Dar olması nedeniyle ambulansların giremediği sokaklardaki acil vakalara ilk müdahaleyi bu hekimlerin yaparak ambulansla nakle hazır hale getireceklerini anlatan Bozkurt, bu personelin çok iyi motor kullanan hekimler arasından seçildiğini ve 3 ay içinde göreve başlamalarının öngörüldüğünü belirtti.
Gerek altyapı, gerekse uzman hekim açısından son derece iyi olanaklara sahip hastaneyi ulaşım imkanlarının zorluğu nedeniyle Başkentlilerin iyi tanımadığını bildiren Bozkurt, şunları söyledi:
“Hastane önünden Ostim-Keçiören hattı dolmuşu dışında hiçbir toplu taşım aracı geçmiyor. Bunun dışındaki toplu taşım araçlarını kullanabilmek için yaklaşık 1 kilometre yürümek gerekiyor. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunduk ama şimdiye kadar bir sonuç alamadık. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz. İvedik metrosundan hastaneye ring konulmasını istedik. Olmazsa bunu biz kendimiz yapacağız.”
Hasta sayısı az olduğu için yarı kapasiteyle çalıştıklarını anlatan Bozkurt, günde 4 bin poliklinik yapma kapasiteleri olmasına rağmen 2 bin hastaya baktıklarını söyledi. Ana yoldan hastane binasına ulaşmak için 400 metrelik yolu yürümek gerektiğini ifade eden Bozkurt, bunun için bazı düzenlemeler yapılacağını belirtti.
Doç. Dr. Murat Bozkurt, sedyeli veya oturaklı, golf arabaları tipindeki araçlarla hastaları bu yoldan taşımayı planladıklarını kaydetti.