Monica Vitti Alzheimer hastalığıyla savaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Monica Vitti Alzheimer hastalığıyla savaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2002 01:46

Sadece İtalyan sinemasının değil, dünya sinemasının da unutulmaz isimleri arasında yer alan ve kendisi kadar ünlü yönetmen Michelangelo Antonioni ile yaşadığı fırtınalı aşkla magazin dünyasını meşgul eden Monica Vitti, Alzheimer hastalığı ile boğuşuyor.

İtalya'nın ünlü sinema oyuncularından Monica Vitti, Alzheimer hastalığı ile savaşıyor. Kızıl saçlı yıldızın geçmişini unuttuğu, zaman zaman izlettirilen filmlerde kendisini bile tanımadığı ifade ediliyor.

Sinema kariyerinde ilginç başarılara imza atan Monica Vitti'nin hayatı da ilginçliklerle dolu bir görünüm sergiliyor. Söz gelişi, 13 yıl önce Fransızlar'ın ünlü Le Monde gazetesi, birinci sayfasından Monica Vitti'nin öldüğüne ilişkin bir haber yayımlanmış, bununla da kalmayarak ünlü yıldızın sinema hayatıyla ilgili genişçe bir de yorum yayımlamıştı. Bunun üzerine gazeteyi arayan Monica Vitti, yorum için teşekkür ederek ölmediğini söylemişse de, uzunca bir süre kimseyi kendisine inandıramamıştı.

Usta İtalyan yönetmen Michelangelo Antonioni ile yaşadığı büyük aşkla ve onun filmlerindeki performansıyla sinema çevrelerini kendisine hayran bırakan Monica Vitti, Antonioni'nin ‘‘L'Avventura’’ (Macera), ‘‘L'eclipse’’ (Batan Güneş), ‘‘İl Deserto Rosso’’ (Kızıl Çöl) adlı filmlerinde unutulmaz kompozisyonlar çizmişti.

Kendisinden 25 yaş küçük hayat arkadaşı Roberto Scanzi, asıl adı Maria Luisa Ceciarelli olan 71 yaşındaki Monica Vitti'yi bu zor günlerinde yalnız bırakmıyor. Hatırlanacağı gibi, ünlü İngiliz yazarı Iris Mordoch'un ömrünün son yıllarını Alzheimer'la nasıl geçirdiğini anlatan ‘‘Iris’’ filmi şu anda sinemalarda oynuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!