Mona Lisa’nın gizemi çözülüyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Mona Lisa’nın gizemi çözülüyor mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 01:11

İtalya’da sanat dedektifi Silvano Vincetti, Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa tablosu ile ölümsüzleşen modelin kalıntılarını tanımlamaya ve kadının iskeletini kullanarak dünyanın en ünlü yüzünü yeniden yaratmaya çok yaklaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Vincetti, ekibi ile birlikte Floransa’daki Santissima Annunziata Bazilikası’nın mezar dairesine 300 yıl aradan sonra ilk kez girdiklerini ve Mona Lisa tablosuna modellik yaptığı varsayılan Lisa Gherardini’nin oğlunun kalıntılarını DNA testi için gün ışığına çıkardıklarını belirtti.

Mona Lisa’nın gizemi çözülüyor mu

İtalyan araştırmacı buradan elde ettikleri DNA sayesinde geçen yıl yine Floransa’daki Sant’Orsola Manastırı’ndan çıkartılan 8 kadın cesedinden hangisinin Gherardini’ye ait olduğunu tespit edebileceklerini belirtti.

Ancak birçok İtalyan sanat tarihi uzmanı Mona Lisa tablosuna modellik yapan kadının Gherardini olduğu yönündeki inancın bir dedikodudan öteye geçemeyeceğini ve zaten bu doğrulansa bile kadının kemiklerinin bunca yıldan sonra keşfedilmesinin olası görülmediğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

2010 yılında Vincetti ünlü İtalyan ressam Caravaggio’nun kemiklerini Toskana’da bir mezarda bulduğunu iddia ettiğinde akademisyenler Vincetti’yi ve araştırmalarını finanse eden İtalya Ulusal Kültürel ve Doğal Miras komitesini ülkeye turist çekmek için sahte keşifler yapmakla suçlamıştı.

BAKMADAN GEÇME!