Mohikan ne demek ve nedir?

Güncelleme Tarihi:

Mohikan ne demek ve nedir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2021 17:41

Mohikan, Kızılderili kabilelerinden birisine üye olan kişileri tasvir etmektedir. Mohikanları da içerisinde barından Kuzey Amerika Kızılderili kabilesi, eski dönemlerde şu anki New York eyaleti, Catskill Dağları'nın ardındaki Hudson Nehri vadisinin yukarısında yaşamlarını sürdürmekteydi.

Haberin Devamı

Sömürgeleştirmeden önce, Mohikanlar en az beş gruptan oluşuyordu ve ayrıca üç anasoylu klan tarafından organize ediliyordu; ikincisi, seçilmiş danışmanların yardım ettiği saşemler veya şefler tarafından yönetiliyordu. Kabile üyeleri, tepelerde konumlanmış ve surlarla çevrili 20 ila 30 evlik kalelerde ve mısır tarlaları ile ormanlık alan arasında yer alan kapalı köylerde yaşıyordu.

Hollandalılarla ilk temasa geçtiklerinde, Mohikanlar Mohawk'larla savaş halindeydiler ve 1664'te Albany yakınlarındaki Schodack'tan şu anki Stockbridge , Mass'a taşınmak zorunda kaldılar . Bölgelerini yavaş yavaş orada sattılar ve 1736'da Stockbridge'de bir görevde toplandılar Burada gruplar dağıldı ve diğer kabilelerle birleşti. Stockbridge grubu daha sonra Wisconsin'e taşındı ve Munsee grubuna katıldı; 19. yüzyılda Wisconsin'de iki gruba ortak bir alan tahsis edildi.

Haberin Devamı

Nüfus tahminleri, 21. yüzyılın başlarında yaklaşık 3.500 Mohikan torunu olduğunu gösteriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!