MKE, 173 personel alacak

Güncelleme Tarihi:

MKE, 173 personel alacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 11:17

KIRIKKALE Makine Kimya ve Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) çeşitli fabrikalarında çalıştırılmak üzere 173 kişiyi işe alınacak.

İşe alınacak personelin 113’ü Mühimmat Fabrikası'nda, 60’u ise MKE Silah Fabrikası’nda istihdam edilecek. Başvurular 22 Temmuz'da başlayacak, 13 Ağustos'ta sona erecek.

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal işçi alımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, adaylarda meslek lisesi mezunu olmaları ve KPSS'den 60 ve üzeri puan almaları şartının aranacağını söyledi. Öcal, “CNC bölümü 15, kaynak 6, torna tesviye 30, hidrolik dinomatik 6, sıhhi tesisatçı 12, elektrik- elektronik 15, marangoz 1, kimya bölümü 28 olmak üzere Mühimmat Fabrikası toplam 113 kişiyi bu bölümlerden işe alacak” dedi.

Mürsel Öcal, Silah ve Tüfek Fabrikası için alımlar konusunda ise “CNC bölümünden 20, torna tesviye 32, metal bölümünden 8 kişi olmak üzere toplamı 60 kişi bu bölümlerden işe alınacak” diye konuştu.

Yeni alınacak elemanlarla birlikte MKE fabrikalarında yılbaşından itibaren 350 kişinin istihdam edilmiş olacağını kaydeden Öcal, “MKE fabrikalarına alımların devam etmesi için hem Kırıkkale Türk Metal Sendikası olarak hem de MKE fabrikalarının bu konuyla ilgili çalışmaları devam etmektedir. Gelecek yıllarda da MKE’nin daha genç yapıya bürünmesi için bu alımları devam ettireceğiz” dedi.

MKE fabrikalarında çalışan personelin yüzde 25'inin, 14 Temmuz itibariyle emekliye ayrıldığını ifade eden Mürsel Öcal, “Bunların yerine yeni genç arkadaşlarımızı meslek sahibi edeceğiz. MKE fabrikalarında son iki yıl içerisinde gözle gözüken personel artışı olmuştur. Bu artışlar hem üretime yansımış, hem de bunu gerçekleştiren işçilere yansımıştır. Sloganımızla yola çıkarak amacımız üretmek- kazandırmaktır. MKE fabrikalarında, bunu 2 yıl içerisinde yapmış olduğumuz yükselme ile göstermiş olduk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!