Mısır’da milyonlar sokakta

Güncelleme Tarihi:

Mısır’da milyonlar sokakta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 00:00

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin ardından seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin koltuğuna oturmasının birinci yıldönümü dün bütün ülkede protesto edildi.

Haberin Devamı

AFP’ye konuşan bir askeri yetkili ülke genelinde “milyonlarca” insanın sokaklara döküldüğünü ve bunun ülke tarihinin en büyük protestosu olduğunu söyledi. Geçen hafta Mursi taraftarları ile karşıtları arasındaki çatışmalar çıkmış, en az yedi kişi ölmüş, 600’i aşkın kişi yaralanmıştı. 4 kişinin öldüğü dün ise olası çatışma ve yaralılar için ülke genelinde camiler açık tutuldu, sahra hastaneler kuruldu, kadınların cinsel tacizden korunması için komite oluşturuldu. Başkentte Tahrir Meydanı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Mısır Savunma Bakanlığı önünde toplanan ellerinde kırmızı kart ve “Git” dövizleri taşıyan onbinlerce gösterici, Mursi ve Müslüman Kardeşler aleyhine slogan attı. Mursi yanlıları ise Rabiatu’l-Adeviyye Meydanı’nda gösteriler düzenledi.

Haberin Devamı

MURSİ GERİ ADIM ATMIYOR

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan alınarak Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı karargâhına götürüldüğü iddia edilen Mursi ise İngiliz Guardian gazetesine verdiği demeçte geri adım atmayarak, “İstifam benden sonra gelecek olan cumhurbaşkanının meşruiyetini de zedeler. Gösteriler olabilir, insanlar görüşlerini açıklayabilir. Ancak Mısır’da ikinci bir devrim olmayacak ” dedi. Mursi, ayrıca isim vermeden yabancı ülkelerin gösterilerin büyümesinde etkili olduğunu, ülkenin içişlerine karışıldığını söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!