Recep ayının 27'nci gecesi 'Miraç Kandili' mesajlarla hatırlatılıyor - İşte resimli kandil mesajları

Güncelleme Tarihi:

Recep ayının 27nci gecesi Miraç Kandili mesajlarla hatırlatılıyor - İşte resimli kandil mesajları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2019 07:50

Miraç Kandili, 8 Mart'ta başlayan 'üç aylar'ın ilki olan recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. Dini vecibelerin arttığı, çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği Miraç Kandili'nin en yaygın geleneklerinden biri de kandil mesajları. Vatandaşlar, Miraç Kandili'nin gelmesiyle sevdikleri ve akrabalarının kandilini kutlamak için daha önce kullanılmamış yeni ve farklı kandil mesajlarını araştırıyor. İşte henüz aradığı mesajı bulamamış olanlar için resimli Miraç Kandili mesajları

Haberin Devamı

Miraç Kandili dolayısıyla Türkiye'nin pek çok yerinden kandil mesajları paylaşılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Miraç Kandili dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikleri inceleyen vatandaşlar bir yandan da sosyal medya hesaplarından Miraç Kandili mesajları paylaşıyor. İşte, resimli Miraç Kandili mesajlarından derlemeler

KANDİL MESAJLARI

"Bir insanın hayatta olabileceği en güzel yer, bir duanın içinde yer almaktır'' demiş Şems.

En güzel, en kalpten duaların içerisinde yer alabilmek ümidiyle.. Miraç kandilimiz mübarek olsun..

Miraç; Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed(s.a.v)’in şahsında tevhit,kulluk,sabır ve güzel ahlak üzere sebat edenlerin önüne açılan bir hakikat kapısıdır. Miraç Kandili mübarek olsun.Bu mübarek gecenin İslam Dünyası’na ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum

Haberin Devamı

Ruhu Aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, kandilin mübarek olsun.

Toprağın bir karış altında, hiçbir dünya otoritesinin temin edemeyeceği bir eşitlik vardır. Kandiliniz mübarek olsun.

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, Dualarınız kabul olsun. Bu vesile ile Tüm İslam aleminin ve sizlerin Miraç Kandili Mübarek olsun.

Bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecenin büyüsüne kapılmanız dileğiyle Miraç Kandiliniz mübarek olsun

Recep ayının 27nci gecesi Miraç Kandili mesajlarla hatırlatılıyor - İşte resimli kandil mesajları

Samimiyet ve sevgi asla mesafelerle ölçülmez çünkü kişi elini semaya kaldırdığında kalbinde ki sevgi dilindeki dua ya dönüşür. O dualarda yer almak dileğiyle. Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun.

Efendimizin göğe yükseldiği gecenin gününe selam olsun.. Edilen dualar iç dünyamızda farkındalığa, bütün Müslüman alemi için, huzur, barış ve mutluluğa vesile olması dileğiyle.. Miraç Kandili mübarek olsun

"Mi'rac gecesi ikinci bir Kadir gecesi hükmündedir." Kıymetini bilmek lazım Hepinizin avuçlarınızda biriktirdiğiniz dualarınız kabul olsun, bütün masum, mazlum ve mağdurların gözyaşları dinsin, ve sıkıntılar son bulsun.

Recep ayının 27nci gecesi Miraç Kandili mesajlarla hatırlatılıyor - İşte resimli kandil mesajları

Recep ayının 27nci gecesi Miraç Kandili mesajlarla hatırlatılıyor - İşte resimli kandil mesajları

Haberin Devamı

"Bir insanın hayatta olabileceği en güzel yer, bir duanın içinde olmaktır" der Şems. Kim bilir...
Belki bizden habersiz edilen bir "Dua" kurtaracak..bizi..

Samimiyet ve sevgi asla mesafelerle ölçülmez çünkü kişi elini semaya kaldırdığında kalbinde ki sevgi dilindeki dua ya dönüşür. O dualarda yer almak dileğiyle...

Yeter ki yüreğinden gelsin sesler.. Allah her duayı kabul eder.. Hayırlı kandiller

Recep ayının 27nci gecesi Miraç Kandili mesajlarla hatırlatılıyor - İşte resimli kandil mesajları

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

Yükselmenin adıdır miraç...
Gönüllerin o makama ulaşması duasıyla
İslam aleminin miraç kandili mübarek olsun.

Haberin Devamı

Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

Allahın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun.Tüm İslam aleminin Miraç Kandili kutlu olsun.

Recep ayının 27nci gecesi Miraç Kandili mesajlarla hatırlatılıyor - İşte resimli kandil mesajları

Erbaş'tan Miraç Kandili mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, salıyı çarşambaya bağlayan gece, içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç Gecesi'nin idrak edileceğini kaydetti.

Miracın, Mekke'de, risaletin zor zamanlarında, Peygamber'in bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptığı ve Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade ettiğini belirten Erbaş, "Miraç, Peygamber Efendimizin şahsında tevhit, kulluk, sabır ve güzel ahlak üzere sebat edenlerin önüne açılan bir hakikat ve yükseliş ufkudur. Allah'ın birliğine, büyüklüğüne ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan olağanüstü bir yolculuktur." ifadelerini kullandı.
Miracın, huzur ve güven içinde bir hayatın, kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin bulunmadığı bir dünyanın inşası için çalışanlara Allah'ın yardım müjdesi olduğuna işaret eden Erbaş, miracın ayrıca "günde 5 vakit namazla yükselişin manasını ve hikmetini tefekkür ederek alemlerin Rabb'inin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmak", "merhameti azalan kalplerin, eşref-i mahlukat olma bilinci zayıflayan insanlığın yeniden dirilişi için en büyük imkan" anlamına geldiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, mesajını şöyle sürdürdü:

"Elbette Miraç, Mescid-i Aksa'yı peygamberlerin bir emaneti, kulluk ve insanlık sınavının bir gereği olarak sahiplenmektir. Bugün, işgalci zorbalar tarafından harim-i ismeti çiğnenen, gözü dönmüş zalimlerce masuniyeti ihlal edilen Mescid-i Aksa özgür kalmadan Miraç hakiki manada yaşanamaz. Dolayısıyla Mescid-i Aksa'nın selameti, işgal ve zulmün bertaraf edilmesi için birlik, beraberlik içinde çalışmak bütün müminlere Rabb'imizin yüklediği en büyük sorumluluktur.

Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu geceler, dua, ibadet ve tefekkürle Rabb'imize olan imanımızı, Peygamberimize olan bağlılığımızı, namaza olan muhabbetimizi tazelemek ve güçlendirmek için büyük bir fırsattır."

Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesi'nin Müslümanların birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını dileyen Erbaş, milletin ve bütün İslam aleminin Miraç Gecesi'ni kutladı.

BAKMADAN GEÇME!